Протягом 4 - 20 вересня 2014 року в Регіональному центрі сучасного мистецтва «Арт-Шик» триватиме виставка «VIVA VINNITSA!».

Презентація 4 вересня о 18:00.

Даною виставкою РЦСМ «Арт-Шик» розпочинає сьомий виставковий сезон. Незважаючи на тимчасову відміну святкування Дня Вінниці, виставка присвячується нашому місту, його мешканцям та всім гостям.

Вінничан запрошують на виставку присвячену нашому місту «VIVA VINNITSA!»

До участі у виставці запрошено вісім сучасних художників, які сьогодні відносяться до мистецької еліти України. Шестеро з них – Леонід Бернат, Едуард Бєльський, Петро Лебединець, Олександр Левич, Ольга Соловйова, Владислав Шерешевський - працюють в галузі живопису, а двоє - Володимир Микитенко та Ірина Вештак-Остроменська - в скульптурі. Кожен з представлених авторів є яскравою особистістю, і хоча вони мають різні жанрово-тематичні вектори творчого напряму, творчість кожного з них є знаковим для розуміння стану сучасного мистецтва України.

Виставка організована в рамках програми «Міст», спрямованої на популяризацію творчості сучасних українських художників у Вінниці.

Владислав Шерешевський. Живопис. З 1992 член Спілки художників України. Стипендіат Міністерства культури Німеччини. Колекції: Н. Рісс (Гамбург), Фірма "Даймлер Бенц" (Штутгарт, Німеччина), Муніципальній галереї Мюнхена (Німеччина), Міністерство культури Баварії, Національний художній музей України, Градобанк, Банк "Аваль", "Онексім" Банк (Москва, Росія), Приватні колекції США, Ізраїлю, Греції, Швеції, Італії, Польщі, Німеччини, України.

Петро Лебединець. Живопис. Почесна грамота учасника арт-фестивалю мистецтв "Наше Спадщина" (Метрополітен Музей і Національний Арт Клуб, Нью-Йорк), Почесний приз «Художник року» на Міжнародному арт-фестивалі в Києві в 1997 році, переможець творчого конкурсу, присвяченого 50-річчю ООН в Україні в 1996 році, почесний приз Міжнародної виставки «Сучасне мистецтво» в Ніцці в 1996 році. Приватні колекції: Великобританія, Німеччина, Швейцарія, США, Франція, Австрія, Бельгія, Польща, Нідерланди, Іспанія, Італія.

Олександр Левич. Живопис. 1987 р. закінчив факультет живопису Київського державного художнього інституту, майстерня професора А. М. Лопухова. Виставляється з 1987 року. З 1990 року член Національної спілки художників України. 1991 р. у співавторстві з Якимом Левичем і Юрієм Паскевичем брав участь у створенні пам\'ятника "Менора" у Бабиному Яру, в Києві, автор пам\'ятника "В\'язням сирецького табору" в Києві, 1991. У 1992 році в співавторстві з Олександром Карунським -  меморіальний знак "Пам\'яті Олексія Грищенка" Пунта дель Есте, Уругвай. Живе і працює в Києві. Роботи знаходяться у фондах Міністерства культури України, в приватних колекціях в Україні, Росії, Німеччині, Швеції.

Леонід Бернат. Живопис. З 2000 р. член Національної Спілки Художників України. Близько 20 персональних виставок, більш 50 групових виставок, фестивалів сучасного мистецтва, учасник арт-ярмарки в Україні і за кордоном, один з найвідоміших авторів, що працюють в старовинній техніці живопису по левкасу, вносячи в неї елементи сучасності.

Едуард Бєльський. Навчався у Республіканській художній середній школі ім. Т. Г. Шевченка та Дніпропетровському художньому училищі. У 1991 р. закінчив Київський державний художній інститут (відділення монументального живопису). З 1992 р. член Національної спілки художників України. Працює переважно у жанрі пейзажу та портрету. Жіночий портрет займає у його творчості центральне місце. Учасник мистецьких фестивалів: Art Ireland, Art Geneva, Art Stuttgart, Art Vienna, Art Zurich International, Affordable Art Fair у Лондоні, Парижі, Нью-Йорку, Брюсселі та Амстердамі, Salon Des Independantes у Парижі. Роботи зберігаються в музеях та приватних колекціях України, Росії, Франції, Німеччини, Польщі, Австрії, Словенії, Іспанії, Швейцарії, Чехії. Живе та працює у Словенії.

Ольга Соловйова. Закінчила Донецьке державне художнє училище (1980-84) та Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури (1989-96). Про Ольгу говорять як про «найніжнішому художника України». Вона екстравагантна, своєрідна художниця, чуттєва жінка, неординарна особистість. Світ її полотен - милі серцю жінки дрібнички, таємничі сундучки, екзотика тропічних фруктів і часто незвичайні рослини, зібрані в пишні букети.

Ірина Вештак-Остроменська. Скульптура. З 1989р. - Член Національної Спілки художників України. З 1983р. бере участь у художніх виставках. Тема цирку-шапіто, диваків зовні смішних і внутрішньо зосереджених у своїй самотності завжди була улюбленою для художниці, саме її вона розробляє в скульптурній пластиці.

Володимир Микитенко. Скульптура. Член Спілки художників України. Член секції скульптури України. Постійний учасник виставок Спілки художників України. Учасник Арт-фестивалів в Українському Домі, Бієнале скульптури. Роботи знаходяться в приватних колекціях: України, Франції, Канади, Швейцарії, США, Англії, Голландії.

Виставка відкрита для відвідування: будні: 10:00 - 20:00, субота: 11:00 - 19:00, неділя: 11:00 - 18:00 за адресою: Арх. Артинова, 12-а, 4-й поверх.



Переглядів: 3603
Поширень: 0