Серед низки заходів на День міста, кожен з яких мав благородну мету збору коштів для воїнів, що боронять Україну, виділяються два благодійні концерти. Вони проходили не на майдані Незалежності, як зазвичай, а у приміщені Будинку офіцерів. До дня міста Департамент культури Вінницької міської ради подарував вінничанам дві дуже різні концертні програми, мета у яких була одна – всі виручені від продажу квитків кошти були направлені вінничанам, які служать в зоні АТО.

Благодійні концерти в День Вінниці

Активну участь у придбанні благодійних квитків взяла молодь міста, зокрема найбільше студенти Вінницького коледжу Національного університету харчових технологій та його директор Керницький Володимир Антонович. Також благодійні квитки придбали колективи Аграрного університету, Медичного університету ім. Пирогова, Вінницького державного педагогічного університету ім. Коцюбинського, Вінницького фінансово-економічного університету, Вінницької філії Київського Національного університету культури і мистецтв, медичного коледжу ім. Д. М. Заболотного.

Благодійні концерти в День Вінниці

Денна концертна програма за участю муніципального естрадно-духового оркестру «ВінБенд», солістів Академічного муніципального камерного хору Вінниця та солістів естрадних студій міста носила назву «Моя люба Вінниця» і була справжньою пісенною присвятою улюбленому місту. Переважна частина музичних композицій була створена вінничанами про Вінницю. Всі вони звучали натхненно та піднесено.

Благодійні концерти в День Вінниці

Свою творчість дарували юні вихованці естрадної майстерні «Зоряна мрія» (Олена Гернега, Тетяна Олексієнко, Анна Носова, Анна Гехт, Діана Зябченко, Євгеній Арья), співаки Геннадій Белявський, Оксана Славна, Світлана Рихлюк, Ігор Безпалько, Світлана Живачевська, Вероніка Майборода.

Благодійні концерти в День Вінниці

У фіналі концерту вони всі разом виконали патріотичну пісню «Золоті ворота» під бурхливі оплески вінничан. Успіх концерту ще раз засвідчив, що творчі люди міста теж працюють на мобілізацію суспільства у ці важкі часи, підтримуючи культурну складову бойового духу українців.

Благодійні концерти в День Вінниці

Вечірній концерт став щедрим подарунком молоді міста. До Вінниці завітали з концертом молоді гурти з Німеччини та Нідерландів.

Благодійні концерти в День Вінниці

Цей концерт відбувався за підтримки депутата Вінницької обласної ради Сергія Кудлаєнка.

Благодійні концерти в День Вінниці

Романтично-рокові «Celestians» лише після кількох пісень розворушили публіку. Але після того вінницька молодь вже перемістилась під сцену, щоб активно танцювати та аплодувати музикантам. І все це був лише музичний аперитив перед виступом драматично-мелодійних хлопців з гурту «Behind the Masquerade».

Благодійні концерти в День Вінниці

Вони намагаються поєднати візуальне мистецтво з музикою і виступають в темних одежах та масках, що світяться. «Behind the Masquerade» захопили вінничан цілим перформансом, переплітаючи рок з електромузичними ефектами та пульсуючим у такт світловим оформленням. Публіка шаленіла від захвату. Іноземні гурти підтримали благодійну мету концерту і поєднали музикою серця.

Благодійні концерти в День Вінниці

Ця мистецька благодійна акція відбулась завдяки зусиллям Центра концертних та фестивальних програм та за сприяння Благодійного фонду «Подільська громада». Завдяки концертам вдалося зібрати понад 20 тисяч гривень, які будуть передані в підтримку вінничан, що зараз знаходяться у зоні АТО.



Переглядів: 5907
Поширень: 0