У Вінниці триває спільний проект МКП «Кінотеатр Родина» та ОКП «Вінницякіно». Це благодійний Кінодворик. На честь Дня українського кіно та 120-річчя від дня народження видатного кінорежисера Олександра Довженка, впродовж п’яти вечорів вінничани можуть насолоджуватись українськими кіно шедеврами. Поряд з екраном розташовано скриньку для пожертв на потреби української армії.

Благодійний Кінодворик у центрі міста

Сеанси починаються щовечора о 20.00 на площі Європейській просто неба. У перший день було продемонстровано короткометражки Володимира Тихого, українського режисера з кіно-об’єднання «Вавилон\'13»: на екрані ожили подробиці Революції Гідності, режисер закарбував на плівці події та емоції страшних днів минулої зими.

Благодійний Кінодворик у центрі міста

Покази продовжуються фільмами зі збірки «Творча спадщина О. Довженка». Віничани вже змогли переглянути стрічки «Повість полум’яних літ» (1960) та «Незабутнє» (1967). Сьогодні о 20.00 дивіться фільм «Іван» (1932). Це перший звуковий фільм Олександра Довженка. Фільм розповідає історію становлення нової людини – від простого селянина до провідного будівельника Дніпрогесу. На кінофестивалі у Венеції стрічку зустрічали гучними оваціями і нагородили призом за кращу програму, проте в Україні «Івана» зустріли неприязно: між особистим поглядом художника на творчість і офіційною ідеологією накопичуються протиріччя.

Благодійний Кінодворик у центрі міста

А 14 вересня у неділю о 20.00 до 50-річчя художнього фільму «Тіні забутих предків» С. Параджанова відбудеться його показ. Шедевральну екранізацію однойменної повісті Михайла Коцюбинського авторства Сергія Параджанова знімали на кіностудії ім. О. Довженка у 1964 році.

Тож приходьте на безкоштовні кіносеанси у серці Вінниці на площі Європейській. Проект «кіно дворик» триватиме ще два вечори: сьогодні та завтра.



Переглядів: 4985
Поширень: 0