Неперевершена солістка вінницької філармонії, кавалер ордену Княгині Ольги та заслужена артистка України Ірина Швець у день свого народження подарувала прихильникам захоплюючий музичний вечір. Чаруючі звуки класичних романсів, дива з перенесенням у часі та зміною образів і, нарешті, море квітів та океан овацій для улюбленої артистки від вдячних вінницьких слухачів. Але, про все по черзі.

Сучасна королева романсів Ірина Швець

Напівтемна зала Вінницької обласної філармонії перетворилась у затишну невеличку квартирку старенького конферансьє, який пригадує минуле, перебираючи листки зі свого щоденника. У цій ролі виступив заслужений артист України, актор Вінницького музично-драматичного театру ім. Садовського Анатолій Вольський. Постановником вечору романсів, просякнутого світлою ностальгією, виступила його дружина, заслужена артистка України та режисер Таїсія Славінська.

Сучасна королева романсів Ірина Швець

Заглиблений у думки про часи, що давно минули, старий конферансьє розповідає: «Її називали «Мадам Аншлаг» за завжди повні зали, або ж «Білою циганкою» за пристрасну манеру співу. Її чарівний голос заворожував публіку, що вірила кожному її слову, кожному звуку!». І от на сцену виходить, здається сама Ізабелла Юрьєва. У зірку естради 20-30 років минулого сторіччя перетворилась Ірина Швець, яка під акомпанемент блискучого піаніста Володимира Тюріна виконала відомі романси, у тому числі класичний «Всё, что было». Сильний, пристрасний голос, дивовижні сердечні інтонації, пікові переживання палких героїнь романсів – Ірина Швець оживила на сцені епоху, що давно відійшла.

Сучасна королева романсів Ірина Швець

І знову спогади конферансьє. Клавдія Шульженко – примадонна радянської естради, виконавиця культових пісень. Силою свого артистизму Ірина Швець блискуче виконала роль відомої співачки. З якою емоційністю, з яким темпераментом вона співала відомі романси «Три вальса», «Записка», «Руки»! Звучало не архівне ретро, а пісні про вічні почуття, яким пані Ірина надала особливого звучання завдяки своєму таланту.

Сучасна королева романсів Ірина Швець

І знову пожовтілі листки з блокноту спогадів старого конферансьє. Любов Орлова – ця жінка – ціла епоха, цілий блискучий світ кінематографу і естради 1930-1940-х. Про зіркову акторку ходило чимало легенд, але що нам до того, якою вона була в житті, якщо плівка зберегла чудесні образи втілені нею. І ось на сцену впурхує героїня фільму «Весна», звучить відома мелодія І. Дунаєвського. Якою артистичною та запальною показала себе Ірина Швець. Зал наспівував та аплодував без упину!

І знову зміна мізансцени. І спогади-розповіді продовжуються. Людмила Гурченко – завжди струнка та підтягнута, з вогником у очах та посмішкою на обличчі. Ось вона, на сцені. Звучить монолог: «Єдина моя жіноча брехня - бажання обдурити своє тіло. Зберегти його молодість. Ех, щось я сьогодні зовсім розкисла… Пам’ятай завжди тримати спину, якщо дивиться хоча б одна стороння людина!» І звучить пісня про гарний настрій з кінофільму «Карнавальна ніч» і знову лунають оплески – найвища нагорода для будь-якого артиста.

Сучасна королева романсів Ірина Швець

Творчий вечір Ірини Швець висвітлив багатогранність таланту співачки. Її здатність до перевтілення, до створення міні-спектаклю з кожної пісні вражає! Наприкінці об’явлено було вихід на сцену ще однієї зірки – нашої сучасниці, нинішньої королеви романсів, улюблениці вінницької публіки Ірини Швець. І тут вже овації не стихали десять хвилин, а букети квітів заполонили сцену, до якої все йшов потік тих, хто бажав привітати з днем народження талановиту співачку! З ювілеєм, пані Ірино, і довгих років творчого життя! А нам, слухачам, незмінної насолоди від ваших видовищних та змістовних концертів!

 Сучасна королева романсів Ірина Швець



Переглядів: 7889
Поширень: 0