25 листопада у концертному залі Вінницького училища культури і мистецтв ім. М. Д. Леонтовича (вул. Чкалова, 40) кращі саксофоністи міста зберуться щоб засвідчити повагу винахідникові одного з найпопулярніших інструментів.

Цьогоріч виповнюється 200 років від дня народження винахідника саксофону бельгійця Адольфа Сакса. Ця подія відзначається в усьому світі концертами, фестивалями та конкурсами. Не залишиться осторонь і Вінниця. Серед учасників фестивалю відомі у місті імена: Володимир Стратійчук, Василь Журбенко, Євген Попель, Олександр Остапов, Костянтин Яровий, Сергій Макаров, гурт «Cherry Jam» з Вінницької школи мистецтв «Вишенька» та біг-бенд Вінницького обласного училища культури і мистецтв.

Володимир Стратійчук. Євген Попель.

Володимир Стратійчук. Євген Попель.

Василь Журбенко. Олександр Остапов.

Василь Журбенко. Олександр Остапов.

Cherry Jam. Сергій Макаров.

Cherry Jam. Сергій Макаров.

Вінницькі саксофоністи у складі оркестру "ВінБенд"

Вінницькі саксофоністи у складі оркестру "ВінБенд"

За 200 років життя саксофон швидко завоював популярність завдяки специфічному звуку і величезним можливостям вираження. Зараз саксофон – це універсальний інструмент, який може все. На фестивалі Ви дізнаєтесь про еволюцію саксофона і почуєте найяскравіші академічні та джазові твори на саксофоні. В рамках фестивалю буде презентовано новостворений Вінницький квартет саксофоністів. В холі училища відбудеться виставка юних художників на тему «200-річчя винахідника саксофона А. Сакса».

Перший у Вінниці фестиваль саксофонної музики імені Адольфа Сакса



Переглядів: 4567
Поширень: 0