27 листопада 2014 року о 15.30 год. у Вінницькій ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва (м. Вінниця, вул. Соборна, 73, ІІІ поверх, читальна зала відділу документів із гуманітарних, технічних та природничих наук) відбудеться засідання Клубу сімейного дозвілля та розвитку «Родинне сонцеколо» за темою: «Гостини у колі білоруської родини» (знайомство зі звичаями та традиціями білоруської сім’ї).

З червня 2014 року у Вінницькій ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва стартував проект – Клуб сімейного дозвілля та розвитку «Родинне сонцеколо». Основна мета Клубу – формування у громадян усвідомлення себе як частинки свого народу з міцним корінням роду, традицій, звичаїв та залучення громадськості до активної участі в культурному житті регіону. В рамках проекту відбудеться 12 зустрічей з представниками різних національностей, які мешкають на Вінниччині. Уже відбулися зустрічі з українськими, єврейськими, литовськими сім’ями.

Мешканців міста запрошують ознайомитися із звичаями та традиціями білоруського народу

Сьогодні в Україні проживає 276 тис. білорусів, більшість з яких – у східних та південно-східних регіонах. У Вінницькій області мешкає більше 3 тис. білорусів, які беруть активну участь у суспільно-політичному, господарському і культурному житті нашої країни. У Вінниці зареєстроване земляцтво Білорусів з 24 квітня 1998 року.

За цей час вінницьким білорусам вдалося не лише зберегти національні звичаї та традиції, а й примножити їх. Вони прагнуть, щоб діти та внуки підтримували зв’язки з країною, з якої родом їхні пращури.

На зустрічі «Гостини у колі білоруської родини» будуть обговорюватися питання:

Про родинні цінності білоруських сімей.

Про головні функції в жінок та чоловіків у білоруських родинах.

Особливості життя та побуту в білоруських  родинах (традиції, звичаї, свята, виховання тощо).

Присутні на заході зможуть ознайомитися з виставкою книг та періодичних видань за темою: «Щоб жила культура предків: білоруські народні свята, обряди, традиції», а також білоруською атрибутикою, послухати вірші та пісні білоруською мовою, переглянути відео- та фотоматеріали.

 У рамках засідання Клубу будуть використані інтерактивні форми спілкування, відбудеться дегустація білоруських страв.

Учасники зустрічі – представники білоруських  родин, педагоги, бібліотекарі, журналісти, музиканти, представники громадських організацій, студентська молодь. 



Переглядів: 4312
Поширень: 0