Завдяки мистецькій агенції «АртПоле» у березні 2013 року вінничани відчули на собі свіжий вітер незвичної музики польського струнного квінтету Vołosi. І от, після майже дворічної перерви Vołosi повертається до нас з різдвяним настроєм та новими композиціями. Концерт відбудеться 18 січня у концертному залі Вінницької обласної філармонії (вул. Хмельницьке шосе, 7).

Тепер поляки співатимуть заради мирного Донбасу, який встигли відвідати рік тому. Концерти струнного квінтету відбудуться у Львові, Рівному та Києві. Але лише останній, вінницький концерт, буде безкоштовним. Під час концертів будуть збиратися кошти на різдвяні подарунки дітям із Селезнівки, які разом з вчителями опікуються садибою. Проект відбувається за підтримки Польського Інституту.

Віртуозний вихор від неперевершених Volosi знову накриє Вінницю

Віртуозний вихор від неперевершених Volosi знову накриє ВінницюВіртуозний вихор від неперевершених Volosi знову накриє Вінницю

Минулого року на мапі зимового туру Vołosi з’явився Алчевськ, що дало їм можливість відвідати унікальну садибу Мсциховського – палацово-парковий ансамбль ХІХ століття, збудований на замовлення польського промисловця, інженера-шляховика Казимира Мсциховського у селі Селезнівка на Донбасі. Віолончелі та гуральські скрипки звучали у вітальні із виходом в сад, палав камін, зігріваючи давні стіни та людей, що заповнили дивом збережені кімнати. Схвильовані і натхненні відвідувачі розповідали, що це був перший за багато років справжній концерт для міста… Зараз Алчевськ знаходиться у зоні воєнних дій, садиба зачинена, про музику не йдеться. Пам’ятаючи, що може бути інакше, з вірою у повернення та нову зустріч – різдвяний тур гурту Vołosi присвячується садибі Мсциховського і мирному Донбасу.

Віртуозний вихор від неперевершених Volosi знову накриє Вінницю

Vołosi – це перетин музичних світів і традицій, це професійні музиканти, які легко вплітають класичні мелодії європейських композиторів у потоки балканських, трансильванських і карпатських мотивів, поєднуючи вишуканість і майстерність виконання з невимушеністю, спонтанністю та надзвичайною емоційністю.

У складі групи є як класичні музиканти, так і талановиті жителі Татр. Майстерність найвищого рівня поєднується у них з невимушеністю, а енергія - з класичною вишуканістю. Віолончель, контрабас і скрипки в руках цих натхненних віртуозів народжують музику, в якій звучить щось дуже близьке і в той самий час абсолютно незвичайне, невідоме, невловиме. Емоційне виконання жвавих мелодій, мов вихор, підхоплює кожного слухача, щоб вже не відпустити.



Переглядів: 5350
Поширень: 0