В рамках відзначення Дня Соборності України, в приміщенні Вінницького обласного краєзнавчого музею було презентовано виставковий проект молодого вінницького художника Анатолія Гайструка.

Матеріали виставки були присвячені темі миру та єдності народу України. Це внесок молодого митця у спільну для багатьох людей справу боротьби за мир не лише зброєю, а власним розумом, здібностями, талантом. Своє бачення миротворчості художник висловлює через мистецтво, сповнене світла, добра та надії.

До експозиції виставки увійшли гобелени, олійний живопис, графічні аркуші із зображеннями українських та європейських міст.

Вінничан запрошують на виставку Анатолія Гайструка у краєзнавчому музеї

Кульмінацією заходу стала презентація другого національного рекорду Анактолія Гайструка в номінації «Мистецтво» - ювелірного витвору «Браслет «Ружа – зірка миру». Цей браслет Національний Реєстр Рекордів України зареєстрував як «Відтворення мотиву українського національного орнаменту - зірки-ружі - у ювелірному виробі з використанням найбільшої кількості коштовного каміння». Всього у зображенні зірки-ружі на браслеті використано 213 коштовних каменів – гранати, сапфіри, рубіни, топази та перидоти, повна кількість каменів у браслеті р – 349(усі камені сертифіковані). Проектування і розробка дизайну прикраси зайняли близько 650 годин, а для його виготовлення знадобилося багато місяців копіткої роботи.

Вінничан запрошують на виставку Анатолія Гайструка у краєзнавчому музеї

Партнер проекту – управління у справах сім’ї, молоді та спорту Вінницької обласної державної адміністрації.



Переглядів: 4924
Поширень: 0