З 29 січня Національний центр Олександра Довженка за підтримки Державного агентства України з питань кіно випускає в національний кінопрокат третю збірку українських короткометражних фільмів «Українська Нова Хвиля». Її покажуть у кінотеатрах семи українських міст, в тому числі й у вінницькій «Родині» (вул. Козицького, 47) з 30 січня. Початок сеансів о 18.00. Придбати квитки можна за телефоном 35-04-97. Вартість квитка - 15 грн.

«Українська Нова Хвиля» - збірка, яка щороку презентує найкращі короткометражні фільми українських режисерів. Започаткований Національним центром Олександра Довженка 2012 року, проект представляє у всеукраїнському прокаті найкращі короткометражні дебютні роботи молодих українських режисерів, що пройшли селекцію та були відзначені на національних та міжнародних кінофестивалях. «Українська Нова Хвиля» допоки єдина в Україні платформа, що надає можливість молодим кінорежисерам представити свої фільми широкому загалу в кіно театральній мережі.

Кращі українські короткометражки показуватимуть у «Родині»

Цьогоріч в програму «Хвилі» ввійшли шість фільмів-призерів та учасників Одеського, Варшавського міжнародних кінофестивалів та МКФ «Молодість». Нижче - докладніше про кожний з них.

Кращі українські короткометражки показуватимуть у «Родині»Кращі українські короткометражки показуватимуть у «Родині»

«Прості речі» (комедія) - режисер та автор сценарію: Олександр Ратій, оператор-постановник: Світлана Коваль, у ролях: Ніна Набокова, Андрій Лелюх, Ольга Білан, Марія Єремеєва, Сергій Тряшин. Історія дружби двох дівчат. Обом з яких вже трохи за 60. І одна з них до того ж нещодавно померла. Відзнака національного конкурсу та Диплом журі «За вміння простими засобами створити глибокий образ» Міжнародного кінофестивалю «Молодість».

Кращі українські короткометражки показуватимуть у «Родині»Кращі українські короткометражки показуватимуть у «Родині»

«Затичка» (анімація) - режисер та автор сценарію: Сія Тітова, оператор-постановник: Сія Тітова. У кожної людини всередині є порожнина. Тільки кожен затикає її по-різному. Номінант Національного конкурсу Міжнародного кінофестивалю «Молодість».

Кращі українські короткометражки показуватимуть у «Родині»Кращі українські короткометражки показуватимуть у «Родині»

«Крамниця співочих пташок» (анімація) - режисер та автор сценарію: Анатолій Лавренішин, оператор-постановник: Сергій Сaломатін, у ролях: Тетяна Ляліна, Ярослава Кравченко, Олександр Щелущенко, Олексій Кузнєцов, Катя Chilly, Таня Гаврилюк, Володимир Канівець, Сергій Солопай, Андрій Ємець. У 1682 році під час своєї останньої подорожі до Османської імперії, Антуан Галлан занотував декілька історій, що розповів йому бродячий чернець. Невідомо чому, але вони так і не увійшли до славнозвісного видання «Тисяча і одна ніч». Минуло більше ніж 300 років, і анімаційна студія «Маркус Фільм» втілила одну з найфантастичніших історій зі збірки про принца Будуша та нарекла її «Крамниця співочих пташок». Учасник Варшавського Міжнародного кінофестивалю 2014. Номінант Національного конкурсу Одеського Міжнародного Кінофестивалю та МКФ «Молодість».

Кращі українські короткометражки показуватимуть у «Родині»Кращі українські короткометражки показуватимуть у «Родині»

«Листопад» (драма) - режисер: Марія Кондакова, автор сценарію: Марися Нікітюк, Марія Кондакова, оператор-постановник: Георгій Берідзе, у ролях: Уляна Данилюк, Володимир Бєляєв, Оксана Ільницька, Борис Георгієвський. Фільм розповідає історію двох чужих людей - двірничихи Валі та колишнього зека Колі. Випадкова зустріч двох самотностей, глибинний гуманістичний струмінь змінить назавжди їх, але не ту реальність, яка їх оточує. Приз «Золотий дюк» (ОМКФ) в номінації «Найкращий український короткометражний фільм» Одеського Міжнародного Кінофестивалю. Спеціальна відзнака Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) на Одеському Міжнародному кінофестивалі.

Кращі українські короткометражки показуватимуть у «Родині»Кращі українські короткометражки показуватимуть у «Родині»

«Обличчя» (документальний) - режисер: Нікон Романченко, автор сценарію: Нікон Романченко, Анастасія Лисенко, оператори-постановники: Нікон Романченко, Анастасія Лисенко, у ролях: учасники Революції Гідності. Відображення подій Майдану через обличчя людей, які були там. Приз Національного конкурсу «Скіфський олень» Міжнародного кінофестивалю «Молодість».

Кращі українські короткометражки показуватимуть у «Родині» Кращі українські короткометражки показуватимуть у «Родині»

«І Бог зробив крок у порожнечу» (драма) - режисер: Заза Буадзе, автор сценарію: Юлія Чернявська, оператор-постановник: Сергій Борденюк, у ролях: Галина Корнєєва, Євген Свиридюк, Дмитро Суржиков. Всіма забуте село, в якому доживають свої дні двоє. Їх минуле - молодість, щасливе сімейне життя. Нині ж вони мають лише паркан, що розділяє їх двори; яблуня, що росте на межі і більше не приносить плоди; і «поштовий чайник» - єдиний спосіб спілкування. Номінант Національного конкурсу Одеського Міжнародного кінофестивалю.



Переглядів: 4354
Поширень: 0