«Mutabor» — це відкритий театральний проект, який об’єднав творчу молодь Києва, що займається пошуком нових форм та нового звучання, близького до сучасного європейського театру. Проект «Mutabor» був створений в 2011 році як театральна майстерня для випускників театральних навчальних закладів та творчої молоді Києва. У репертуарі театру декілька вистав, колектив бере участь у різних театральних фестивалях, має нагороди. Особлива увага приділяється сучасній українській драматургії. Основні принципи, за якими театр розвивається, є постійний творчий пошук та експеримент. «Mutabor» — молодий колектив, який займається концепцією «актуального театру» в Україні, пошуком нових форм та нового звучання, близького сучасному європейському театру.

У неділю 1 лютого театр «Mutabor» вийде на імпровізовану сцену арт-пабу Beef Eater, щоб показати вінничанам виставу «Goodbye, Америка!». Початок театрального вечору о 21.00. Вхід – 60 грн.

Київський театр Mutabor покаже вінничанам виставу «Goodbye, Америка!»

Український театр втратив би багато, якби не з’явився такий проект, як «Goodbye, Америка!», автором та режисером якого є Юрій Смирнов. Актуальні соціальні проблеми тут представлені у принципово новому ключі. Експресивна гра та особлива манера кожного з акторів створюють захоплююче видовище.

Київський театр Mutabor покаже вінничанам виставу «Goodbye, Америка!»

Чи ростуть вишні там, де під ними немає ґрунту? Чому ж молоді пагони так наполегливо хочуть бути, як чортополох, відірвані від своєї землі? — не про дерева, а про людей та їхні вчинки ця вистава. Трагіфарсово актори розкривають перед глядачем проблеми звичайної родини. Дія вистави розгортається в українському селі. У баби Ніни свято — вдома всі онуки: Олена, що хоче податись до МАскви, Костік, що ненавидить суржик і розмовляє виключно російською та наймолодша Уляна, що мріє співати в «Х-факторі». Проте довгоочікувана зустріч перетворюється на сімейний жах, адже порозумітися усім між собою виявляється не так вже й легко. Онуків об’єднує тільки одна думка: «Треба їхати!» А чи в тому щастя? Адже, як відомо, від себе не втечеш! Від сімейних чвар відвертає на себе увагу місцевий алкоголік Сергій. Саме йому належить філософський вислів, що в нас таки «луччє», ніж десь там в Америці чи ще десь…



Переглядів: 4233
Поширень: 0