Нещодавно у Світлиці Обласного центру народної творчості відкрилась персональна виставка заслуженого майстра народної творчості України Галини Іванівни Данилюк «Рушникова доля вишита з любов’ю» з нагоди 75-річчя від дня народження.

Галина Іванівна Данилюк – знана вишивальниця, заслужений майстер народної творчості України.

В 90-ті роки була прийнята до Національної спілки майстрів народного мистецтва України і при обласному осередку НСМНМУ очолювала курси з ручної традиційної вишивки. Галина Іванівна не просто вишивальниця, вона творець, адже малюнки для своїх робіт – створює сама, вибираючи кожен раз актуальну за часом тему. Зокрема, її рушники – «Дерево життя», «Наша історія», «Не вернулись хлопці із Афгану» несуть історичну правду про життя українського народу в минулому і в сьогоденні. Варто зауважити, що крім ручної вишивки, Данилюк Г.І. довершено володіє і машинною вишивкою. За допомогою швейної машинки вона створює чудові панно в техніці аплікація та вишиває картини.

Рушникова доля вишита з любов’ю

Галина Данилюк активна учасниця обласних та всеукраїнських виставок її роботи «Пам’ять», «Урожай», «Подільське весілля» зберігаються у Державному музеї Т.Г.Шевченка у Каневі.

Рушникова доля вишита з любов’ю

Нинішня персональна виставка знаної майстрині приурочена її славному 75-річному ювілею. В експозиції виставки представлено 39 робіт (15 рушників, 12 картин, 12 панно). Всі роботи виконані майстерно і з великою любов’ю до рідної землі, людей і життя. Серед них такі рушники, як: «Родовід», «Небесний храм», «Берегиня»; панно – «Матінка земля», «Вічна Україна» «Веселкова писанка», картини – «Світове дерево», «Неопалена купина», «Із глибини віків» та ін. Створюючи роботи під такими назвами, вишивальниця несе на олтар української незалежності і свою невтомну працю, і свою невичерпну енергію любові.



Переглядів: 4215
Поширень: 0