6 березня о 18.00 у кінотеатрі «Родина» розпочнеться показ документального фільму «Добровольці Божої Чоти», який відзняли режисери Леонід Кантер та Іван Ясній. Героями фільму стали бійці «Добровольчого українського корпусу» та сам провідник «Правого Сектору» Дмитро Ярош. Стрічка демонструє як з руїн і попелу Майдану постає українська армія. «Добровольці Божої Чоти» – фільм, що дає сили вірити в перемогу.

У Вінниці покажуть фільм «Добровольці Божої Чоти» про кіборгів Донецького аеропорту

Це кіно про щоденну реальність, правдиву чоловічу дружбу, взаємопідтримку, переосмислення власного патріотизму і героїчні вчинки. «Добровольці Божої Чоти» – динамічний фільм, щирий і без жодного пафосу. Режисери вловили суть кожного персонажа, буквально декількома яскравими штрихами змалювали колоритні образи бійців. Перед нами постає ціла галерея персонажів, кожен із яких розповідає свою життєву історію; герої пояснюють, які причини змусили їх добровільно піти на війну. Фільм знімали без сценарію, знімальна група просто слідувала за своїми героями. Основними локаціями є найбільш важкі і водночас найбільш знакові для української армії місця – Донецький аеропорт та село Піски. 242 дні тривала оборона аеропорту… Люди витримали, не витримав бетон…

У Вінниці покажуть фільм «Добровольці Божої Чоти» про кіборгів Донецького аеропорту

Леонід Кантер, відомий мандрівник та режисер, записавшись на початку війни до лав Нацгвардії, зняв фільм «Війна за свій рахунок». «Після виходу фільму я знову поїхав на фронт. Цього разу вирішив неодмінно знайти військовий підрозділ у якому не буде тупого армійського «нє обсуждать-виполнять», не буде показушного марширування на догоду генералам, де не буде пияцтва. Натомість буде дисципліна, порядність і повага до ближнього, ким би він не був. Після кількатижневих мандрів по передовій потрапив у батальйон Правого Сектора, що називається ДУК (Добровольчий Український Корпус). З першої години знайомства з цими світлими людьми я відчув, що саме про них треба знімати фільм. Терміново зателефонував своєму другові та колезі Івану Яснію і ми взялися до роботи. Знімали кілька місяців. Часом повертаючись у село Піски дізнавались, що вже немає того чи іншого будинку, але найгірше коли один по одному гинули герої нашого фільму. Це дуже боляче і гірко, втрачати того, кого встиг полюбити. Тому цей фільм ми передусім присвячуємо тим хлопцям, яким вже не судилось його побачити і звісно, з великою вдячністю тим, хто лишився живим» – так розповідає автор фільму про задум та зйомку.

У Вінниці покажуть фільм «Добровольці Божої Чоти» про кіборгів Донецького аеропорту

Кадр з фільму "Добровольці Божої Чоти"

У Вінниці покажуть фільм «Добровольці Божої Чоти» про кіборгів Донецького аеропорту

Автори фільму Іван Ясній та Леонід Кантер з Дмитром Ярошем кілька днів тому

Київська прем’єра «Добровольців Божої Чоти» зібрала переповнені зали. Далі фільм показали у Харкові, Львові, Тернополі, Луцьку, Рівне, Івано-Франківську, Маріуполі, Сумах, Дніпропетровську, на передовій під Дебальцеве та навіть у Італії.

Вхід на показ – за доброчинними внесками. Кошти йдуть ДУК «ПС» та знімальній групі, яка планує показати свій фільм у багатьох країнах світу. До речі, у міжнародному прокаті стрічку названо «The Ukrainians» (українці). «Ми хочемо щоб саме так виглядав образ українців у свідомості світової спільноти» – говорять творці фільму, який вже встигли охрестити документом епохи. Режисери працюють над тим, аби дати «Добровольцям Божої Чоти» світове життя. Уже є домовленості, що незабаром фільм вийде у Польщі, Франції, містах США та Канади. Також творці стрічки хочуть подати її на майже сотню світових кіноконкурсів, серед яких і Каннський.



Переглядів: 5549
Поширень: 0