11 березня, у виставкових залах Вінницького обласного художнього музею відбулося відкриття виставки «Натюрморт сучасних українських класиків», яка представляє частину колекції натюрмортів з фондів Вінницького обласного художнього музею і Дирекції художніх виставок Міністерства культури України.

Організаторами заходу виступили Вінницький обласний художній музей та дирекція художніх виставок Міністерства культури України, за сприяння управління культури і туризму облдержадміністрації.

Церемонія відкриття проходила у форматі арт-медіа акції, що мала на меті невимушене спілкування організаторів з гостями вернісажу та представниками ЗМІ.

Натюрморт сучасних українських класиків

Участь у спілкуванні взяли директор Вінницького обласного художнього музею, заслужений діяч мистецтв України Ілля Безбах, заступник голови Вінницької обласної організації Національної спілки художників України Георгій Пилипенко, член Вінницької обласної організації Національної спілки художників України Ірина Попенко та заслужений діяч мистецтв України Леонтій Гринюк.

Натюрморт сучасних українських класиків

«Подібна виставка завжди стає вагомою подією в культурному житті, приваблює увагу шанувальників мистецтва своєю унікальністю та ексклюзивністю», - підкреслив Ілля Безбах.

За його словами, на виставці представлено близько 30 унікальних творів сучасних українських класиків – Т.Н. Яблонської, О.В. Одайник, Ф.З. Коновалюка, О.М. Лопухова, К.М. Ломикіна, В.Д. Чегодара, Г.В. Бородая, В.Є. Чуйкова, І.О. Маляренко, М.М. Романишина, О.П. Шеремета, Г.С. Васецького, Ф.З. Захарова та багатьох інших, імена яких давно входять у перший ряд української національної живописної школи.

Натюрморт сучасних українських класиків

Різноманітні за колоритом, композицією, філософським і психологічним контентом, експонати виставки представляють собою єдине високохудожнє явище, що вражає міццю мистецької виразності, високою авторською самобутністю, любов’ю і захопленням красою, що створена природою. Тут поєднуються активні творчі посили, напір з м\'якістю, ліричністю, задумливістю і тишею, що робить експозицію незвичайно врівноваженою і лаконічною. Гармонізуючим фактором виступає також часова єдність творів – кінець ХХ – поч. ХХІ ст.

Натюрморт сучасних українських класиків

Виставка, що тематично знаменує початок весни і святкування Міжнародного жіночого дня, експонуватиметься до кінця березня. Організатори виражають впевненість, що вона викличе інтерес у широкого кола відвідувачів, стане фактором високого естетичного значення для професіоналів і цінителів прекрасного.



Переглядів: 4027
Поширень: 0