Впродовж цілого вікенду (від вечора п’ятниці 3 квітня і до пізньої ночі 5 квітня) у Вінниці відбудеться ціла низка зустрічей у арт-пабі Beef Eater (вул. Пирогова 47а), яка наблизить читацьку аудиторію міста до зірок літератури, театру, музики.

Організатори літературно-мистецького фестивалю «Artgnosis-2015» обіцяють безпосереднє та безпафосне спілкування з професіоналами слова, а арт-паб запевняє, що прийме всіх любителів української сучасної літератури та поезії і забезпечить всім необхідним для підтримання фестивального настрою. Про все це йшлось на прес-конференції заходу, яка відбулась вчора.

Літературно-мистецька подія квітня – фестиваль «Artgnosis-2015» – дивуватиме подіями нон-стоп

Організатор фестивалю Інна Масленчук розповіла про те, як народилася ідея фесту, про те, що жоден із знаних учасників не відмовлявся приїхати до Вінниці та про те, що «Artgnosis» вона бачить як мінімум щорічним заходом, а як максимум міжнародним. Триденна фестивальна програма дійсно вражає. Подія поєднує фрешові тенденції як літературної, так і музичної течії. У вінницької публіки буде можливість найвишуканішими творами сучасної української прози а поезії, переглянути цікаві замальовки від театрів «Гвоздь» та «Намір», послухати гарну музику, придбати книжкові новинки. Книжки Юрка Іздрика, Ірени Карпи, Андрія Любки видавництва «Meridian Czernowitz» та збірки молодих літераторів продаватимуться безпосередньо під час мистецьких подій. Презентації книг відбуватимуться на третьому поверсі ТОЦ «Ізумруд» у конференц-залі, а вечірня програма шумітиме у самому арт-пабі Beef Eater.

Літературно-мистецька подія квітня – фестиваль «Artgnosis-2015» – дивуватиме подіями нон-стоп

Співорганізаторка фесту та координатор конкурсу «Молода поезія», що проводився в рамках «Artgnosis», Милослава Черній, розповіла на прес-конференції про підсумки відбору кращих із 170 заявок молодих поетів України присланих на фестиваль. Було обрано сімох щасливчиків віком до 30 років. Фіналісти конкурсу «Молода поезія» вийдуть на фестивальну сцену в другий день, щоб зачитати свої доробки. Їх імена: Ольга Перехрест (Львів), Джон Гнатів (Львів), Оксана Боровець (Київ), Василь Пастушина (Київ), Мілена Вітровська (Івано-Франківськ), Олександр Ткачинський (Київ), Денис Майданюк (Одеса).

Отже, чекаємо на 3-5 квітня. Вартість квитків: на один день фестивалю – 100 грн, на три дні фестивалю – 200 грн. Квитки можна придбати у Beef Eater та у профкомах університетів міста. Арт-паб також нагадує, що столики потрібно бронювати окремо. Детальна інформація за телефоном 0977962163.



Переглядів: 3866
Поширень: 0