Олени Герасим\'юк представить вінницькій публіці збірку "Глухота"У вівторок, 31-го березня, у Вінниці відбудеться презентація однієї із найочікуваниших поетичних збірок 2014-го року від поетичного відкриття 2013-го року - Олени Герасим\'юк. У рамках всеукраїнського презентаційного проекту поетка представить вінницькій публіці збірку "Глухота".

Збірка «Глухота» (вид-во «Смолоскип», 2014) – це поезія на межі, із надривом і фольклором. «Глухота» – це світ навколо, який не здатен почути Слово. «Глухота» – це можливість для 12-ти українських міст перейти межу пізнання поезії.

Дата: 31 березня
Час: 18.00
Місце: Книгарня «Є» (вул. Соборна, 89)
Модераторка: Катерина Калитко
Вхід вільний

Олена Герасим’юк – поетка, есеїстка і перекладачка, поетичне відкриття 2013-го року. Лауреатка: Першої премії у конкурсі пам\'яті Леоніда Кисельова (2012), Міжнародної україно-німецької літературної премії імені Олеся Гончара (2013), Другої премії літературного конкурсу видавництва «Смолоскип» у номінації «Поезія» (2013), Перша резидентка Першої в Україні резиденції для письменників "Станіславський феномен" (2013). Окремі вірші перекладено англійською, литовською, грузинською, італійською, німецькою, сербською, польською, білоруською та російською.

Думки про збірку

Сергій Жадан: «Один із найцікавіших поетичних дебютів останнього часу».

Тарас Прохасько: «Сильна поезія Олени, яка відключає мислення, дере та не залишає ніяких сумнівів».

Дмитро Стус: «Молодий поет Олена Герасим’юк з числа тих, хто з перших кроків кидає виклик солодкавій традиції, надмірній чуттєвості, романтиці як такій».

Іван Андрусяк: «Поета з таким голосом в Україні не було давно. Те, що він з’явився – дуже добрий знак»


Переглядів: 2537
Поширень: 0