Перший свій ювілей відзначив на робочому місці провідний актор вінницького театру ляльок Олександр Гончарук. Ціле покоління сьогоденних школяриків та дошколят знають його як дідуся Боровичка з телепередачі на каналі “Вінтера”.

Олександр багатогранна особистість. За що не береться, те у нього виходить добре. Пише вірші, пише сценарії, перекладає, навіть малює. Всім відома емблема міського палацу мистецтв “Зоря” то його фантазія і витвір. А ще Олександр Гончарук не нехтує своїми педагогічними здібностями. Він веде театральні гуртки та студії. І веде так, що з трьох останніх міжнародних фестивалів його підопічні привезли три Гран Прі.

 

У вівторок у невеличкій залі лялькового зібралися всі ті, хто гордиться творчим спілкуванням та дружбою з Олександром Гончаруком. Тут були його рідні та близькі. Всі вони стали свідками справжнього театрального капусника. Більш молоді колеги веселили ювіляра і шановну публіку лицедійством, музикою та співом.

 

Саме один з них перевтілившись в літературознавку творчості Олександра Сергійовича був дуже схожий на бородату євродиву з телевізійного ящика.

Вдячні слова промовляли діти та колеги з установ, в яких чи працював, чи співпрацював в різні часи Олександр Гончарук: будинок школярів, міський палац мистецтв.

Прийшла поздоровити одного з найталановитіших своїх вихованців легендарна Євгенія Михайлівна Амосова. Прийшли також і відповідальні за культуру та освіту особи. Казали добрі слова, вручали премії. І вчасно пішли, щоб не бентежити інших людей за фуршетним столом. Ну, а ми там вже і частувалися, і здравиці різні говорили. Заслужений артист Україні Олександр Немченко натхнений дружньою атмосферою та неформальною обстановкою процитував і резюмував на ювіляра старовинний козацький тост про лихо і про те, куди воно має цілувати всіх нас з вами. Путін, привєт!

А, якщо серйозно... Будь Олександре Сергійович Гончарук молодим душею до тих пір доки перед цифрою “50”, що висіла в кулісах, не з\'явиться як мінімум одиничка. Твоє мистецтво дарує маленьким людям надію на майбутнє, в якому зло смішне, а добро непереможне.



Переглядів: 4164
Поширень: 0