1 квітня у нашому місті відбувся конкурс сатири і гумору «Вінницька гуморина» ім. Анатолія Гарматюка. Його учасниками стали понад 80 юних вінничан. Діти читали вірші та прозу Степан Руданського, Остапа Вишні, Павла Глазового, Анатолія Гарматюка та інших авторів. Журі обрало переможців у трьох номінаціях: «Читці», «Українські жартівливі пісні» та «Весела палітра». Вони отримали дипломи та цінні подарунки.

Вже традиційним для Вінниці стало проведення у квітні міського конкурсу сатири і гумору «Вінницька гуморина» ім. А.П.Гарматюка. У цьому році захід проводився дев’ятий раз. Його формат дещо змінився – організатори додали ще дві номінації: «Українські жартівливі пісні» та «Весела палітра», у якій юні художники представляли ілюстрації на твори відомих українських сатириків та гумористів, кумедні історії і пригоди з повсякденного життя, смішні шкільні історії, дружні шаржі, тощо.

У Вінницькій гуморині ім. Гарматюка взяло участь понад 80 юних вінничан

Учасниками Вінницької гуморини стали понад 80 учнів загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів, вихованці клубних установ, користувачі міських бібліотек віком від 9 до 17 років. Захід відбувся у приміщенні центральної бібліотеки для дітей та юнацтва. Його учасники виконували віршовані та прозові твори Л.Глібова, С.Руданського, О.Вишні, П.Глазового, А.Гарматюка, Л.Куцого та інших авторів. Варто зауважити, що у конкурсі взяв участь онук А.Гарматюка – Денис Парфенюк, учень 6 класу школи №25, який прочитав дідову гумореску «Згадав». А творчі роботи юних художників були презентовані на виставці малюнків «Весела планета».

У Вінницькій гуморині ім. Гарматюка взяло участь понад 80 юних вінничан

Учасників оцінювало журі, до складу якого входили ініціатор ідеї Вінницької гуморини Ніна Гарматюк, представники від департаментів культури та освіти міської ради, обласних організацій Національної спілки письменників та Національної спілки художників України та обласного українського академічного музично-драматичного театру ім. М.Садовського.

У Вінницькій гуморині ім. Гарматюка взяло участь понад 80 юних вінничан

У номінації «Читці» гран-прі отримала користувач бібліотеки-філії №8 Анастасія Рога. Перше місце у середній віковій категорії посіла вихованка зразкової творчої майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія» (театральний напрямок) міського Палацу мистецтв Анастасія Кирпиченко. У старшій віковій категорії – учень 7-В класу школи №32 Віталій Пашкевич.

У Вінницькій гуморині ім. Гарматюка взяло участь понад 80 юних вінничан

Щодо номінації «Українські жартівливі пісні», то перше місце у середній віковій категорії посів квінтет вихованців зразкової творчої майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія» міського Палацу мистецтв. До складу цього колективу входять: Денис Беспетчук, Злата Денисенко, Дарина Янченко, Костянтин Гречанюка Данило Смалюх. У старшій віковій категорії – учениця Вінницької дитячої школи мистецтв Ольга Клітинська.

У Вінницькій гуморині ім. Гарматюка взяло участь понад 80 юних вінничан

У номінації «Весела палітра» перші місця вибороли: учень ЗШ І-ІІІ ст.- гуманітарно-естетичного колегіуму №29 Юрій Довгалюк (середня вікова категорія) та учениця Вінницької дитячої школи мистецтв «Вишенька» Таїсія Малюта (старша вікова категорія).

Всіх переможців конкурсу нагороджено дипломами департаменту культури міської ради та цінними подарунками.



Переглядів: 4625
Поширень: 0