28 квітня 2015 р. в рамках реалізації проекту «Діалоги порозуміння» Донецький національний університет у партнерстві з Вінницькою громадською організацією «Інформаційно-просвітницький центр «ВІСЬ» презентує публіцистичну збірку «Історії несепаратисток», яку видано за фінансової підтримки МБФ «Український жіночий фонд».

Збірку, яка готувалася з листопада 2014 року, з часу переїзду Донецького національного університету до Вінниці, задумано як репліку в загальнонаціональному діалозі зняття бар’єрів між українцями, руйнування стереотипів «ми – вони», налагодження солідарних комунікацій між українцями поза їх регіональної приналежності. Діалозі, який є вкрай необхідним сьогодні всім нам, бо в часи небезпеки для країни маємо саме гуртуватися та солідаризуватися!

«Історії несепаратисток» – це тексти своєрідних філософських роздумів, публіцистичних есеїв, життєвих історій та міркувань, спровокованих ситуацією на буремному Донбасі 2014 року, які написали студентки, викладачки та випускниці кафедри журналістики Донецького національного університету. Мотиви, що покликали до написання історій, авторки бачать так: «Жінки Донецького національного університету хочуть стати частиною того справжнього «голосу Донбасу», який має почути Україна. Нам є що розповісти з того гіркого досвіду, якого не має, на щастя, більша частина українців. Досвіду війни, горя, втрат, ментальних розколів, непорозуміння, цькування, вигнання… Ми щиро сподіваємося на те, що нас почують, а відтак, і зрозуміють. А ще в цьому писанні, може, на сьогодні є наше спасіння. Ми виговорюємо свої проблеми, а значить, ми їх вже долаємо».

Крім текстів, збірка містить дитячі малюнки у вкладці «Донецькі діти малюють мир», які вражають відображенням зовсім недитячого досвіду смутку та болю.

Презентація збірки «Історії несепаратисток» відбудеться 28 квітня о 14-00 у конференц-залі готелю «Вінниця» (вул. Соборна, 69, 2 поверх).

Щиро запрошуємо долучитися до плідного діалогу журналістів, студентську молодь, представників вінницької громадськості, усіх, хто зацікавлений в солідарному спілкуванні!



Переглядів: 3699
Поширень: 0