Вчора відбулося урочисте відкриття днів США у Вінниці. На концерт американського музичного фольклорного гурту «Тамблін Боунс», який відбувся підвечір, прийшли сотні вінничан.

27-29 квітня у Вінниці триватимуть «Дні Америки», які організувало Посольство США в Україні та Вінницька міська рада. Протягом цих трьох днів вінничани мають можливість відвідати різні освітні і культурні заходи, спрямовані на зміцнення зв’язків між американським і українським народами. Жителі та гості міста знайомляться з американським кіно, музикою, освітою, мистецтвом тощо.

27 квітня дні США у Вінниці відкрилися концертом американського музичного фольклорного гурту «Тамблін Боунс». «Мені дуже приємно бути у Вінниці, бачити повний зал людей та відчувати те, як тепло ви приймаєте гостей. У вас прекрасне місто та добрі люди», – зазначила аташе з питань культури та освіти Посольства США в Україні Шеріл Бістранскі.

​Сотні вінничан побували на концерті американського гурту «Тамблін Боунс»

«Сьогодні дійсно знакова подія для Вінниці. Я дуже вдячний Посольству США за те, що у такі важкі для України часи вони вперше проводять у нашому місті такий гарний захід. Бажаю вінничанам, які відвідають заходи у рамках Днів США у Вінниці відкрити для себе цю країну з різних сторін, – каже в.о. міського голови Сергій Моргунов. – Дуже важливо відчувати підтримку США, і сьогодні мене вразило те, з якою теплотою і любов’ю Повноважний і Надзвичайний Посол говорив про Україну, наше рідне місто, наш європейський вибір та підтримує нашу територіальну цілісність».

Сотні вінничан побували на концерті американського гурту «Тамблін Боунс»

«Дійсно, нічого так не об’єднує і не дає можливості пізнати один одного як культура, мистецтво, освіта. І фактично Дні США у Вінниці будуть присвячені у першу чергу цим напрямкам», – каже заступник голови Вінницької ОДА Ігор Івасюк.

http://www.vmr.gov.ua/Lists/CityNews/ShowNews.aspx?ID=2045

Як зазначили музиканти «Тамблін Боунс», для них це надзвичайний вечір. Вони протягом кількох тижнів подорожували Європою і сьогодні їхній тур завершується саме у Вінниці. Хлопці розповіли, що більшість пісень, які вони виконали зі сцени – дуже давні, також лунали й авторські твори учасників гурту. «Ми вперше побували в Україні у минулому році. Ця подорож була надзвичайною і дуже нам запам’яталася. Сьогодні ми у Вінниці, і дуже вдячні глядачам за те, що вони випромінюють світло, ми його відчуваємо».

Одну з пісень гості з США заспівали разом з фольклорним Хмельницьким колективом «Ладовиці», з яким хлопці познайомилися під час туру Україною.



Переглядів: 3851
Поширень: 0