16-17 травня у Вінниці відбудеться Всеукраїнський пісенний фестиваль-конкурс «Золотий птах» для дітей та молоді з обмеженими функціональними можливостями. Такий захід походитиме вперше. Його переможці отримають грошові нагороди, а володар гран-прі ще й можливість представити нашу державу вже на міжнародному конкурсі у Польщі.

Організаторами фестивалю-конкурсу «Золотий птах» у Вінниці є ГО «Центр «Культурна стратегія – XXI» та Регіональний центр сучасного мистецтва «Арт-шик» за сприяння департаменту культури Вінницької міської ради. Також цей проект підтримали Міністерство культури України та Фонд ініціатив для людей з обмеженими можливостями «Pro Omnibus» Республіки Польща.

«Нині складні часи але ми продовжуємо жити, йдучи по шляху інтеграції в європейське суспільство. Завдяки знайомству з міжнародним польським фондом «Pro Omnibus» у нас з’явилася можливість організувати в Україні Всеукраїнський пісенний конкурс, переможці якого візьмуть участь у міжнародному фестивалі у Польщі. Взагалі, за 15 років проведення цього заходу у ньому жодного разу не брали участь представники з України. Тому ми ризикнули цьогоріч провести його у Вінниці. Цей проект дозволить реалізувати музичні таланти дітей, сприятиме їхньому самоствердженню та інтеграції в суспільство, а також – приверне увагу людей до проблем дітей та молодів з особливими потребами», – сказала голова ГО «Культурна стратегія – XXI » Людмила Бушинська.

Відбірковий тур проходив з 1 лютого по 31 березня. У результаті було відібрано 19 фіналістів за двома віковими категоріями: 10-16 та 17-27 років. Сюди увійшли діти з різних регіонів України, зокрема з Одеси, Волині, Ужгорода, Харкова, Києва тощо.

Фестиваль-конкурс розпочнеться 16 травня об 11:00 у вінницькому училищі культури і мистецтв імені Леонтовича. Гала-концерт та нагородження переможців відбудеться 17 травня о 15:00 у Вінницькому обласному театрі імені Садовського. У гала-концерті візьмуть участь заслужені артисти України Ірина Швець та Станіслав Городинський, фольклорний гурт «Мокоша», дует «Flying Swan» (Луганська область) та інші.

«Всеукраїнський пісенний фестиваль-конкурс «Золотий птах» це масштабний проект, який проходить у Вінниці вперше і об’єднав майже всю Україну. Він направлений на підтримку творчих талантів дітей та молоді, які потребують особливої уваги, і дуже приємно, що навіть у такий нелегкий фінансовий, економічний та політичний період все-таки проводяться подібні заходи. Тож, коли до нас звернулися організатори, ми, звичайно, підтримали цю ініціативі як у фінансовому, так і в організаційному плані», – каже в.о. директора департаменту культури вінницької міської ради Ганна Ковальчук.

«Фестиваль для дітей та молоді з обмеженими функціональними можливостями буде хорошим фундаментом для їхнього подальшого розвитку. Навіть якщо хтось не переможе, а просто візьме участь – отримає неперевершений досвід, адже творчість немає обмежень», – зазначила голова ГО «Гармонія» Раїса Панасюк.

Як зазначила Людмила Бушинська, всі діти отримають подарунки: книгу «Золотий птах» та грошові премії. Володар гран-прі отримає 15 тисяч гривень та можливість представляти Україну на міжнародному конкурсі. Ті, хто посяде перші місця у різних вікових категоріях отримає по 10 тисяч гривень, другі – по 7 тисяч гривень, треті – по 5 тисяч гривень.



Переглядів: 3365
Поширень: 0