16 травня 2015 року о 12 годині ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва, ГО «Вінницький Регіональний Центр Інформації «Креатив» та ГО «АБВ» у наметах та на інтерактивному майданчику, розташованому на прилеглій до бібліотеки території (вул. Соборна, 73), проведуть заходи, приурочені до Дня Європи.

День Європи – це символ започаткування нової, успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

Україна – єдина держава, що не є членом ЄС, але в якій на державному рівні відзначається День Європи (його святкують також у країнах-кандидатах – Македонії, Туреччині, Хорватії). Щорічне відзначення даного заходу в нашій державі започатковано Указом Президента України від 19 квітня 2003 р. № 339, яким датою святкування Дня Європи в Україні встановлено третю суботу травня.

Вінницька ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва спільно з Вінницьким центром європейської інформації активно долучаються до відзначення Дня Європи вже понад 10 років. Цьогорічне гасло євромістечка РЦІ «Креатив» – «PL+UA=EU», а заходи будуть спрямовані на покращення рівня поінформованості вінничан про Європу, ЄС та Польщу, зокрема. Європейський квартал буде діяти за підтримки міської ради м. Кельце (Польща) та Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці, а також проекту «PL+UA=EU. Польсько-українські зустрічі на шляху до об’єднаної Європи» Товариства «Інтеграція «Європа-Схід», який підтриманий Міністерством закордонних справ Польщі.

У програмі цьогорічного святкування:

 Європейський квартал
Час проведення
        Конкурс малюнка «PL+UA=EU»
        Конкурс знавців ЄС та Польщі
        Інформаційно-консультативний пункт: «Освіта в Польщі» – презентація Свентокшиських навчальних закладів
        Інтерактивні ігри та вікторини про Європу
        Майданчик «Як поїхати до Європи волонтером?»: консультації, презентації досвіду волонтерів Європейської волонтерської служби
        Презентація програми «EDUA.EU» з вивчення польської мови
        Конкурс «Вінниця-Кельце: півстоліття дружби» (з нагородами)
        Акція «Запрошуємо до Свентокшиського воєводства!» – промоція Польщі, Свентокшиського регіону та м. Кельце
        Творчі майстер-класи від школи лідерів молодіжного ресурсного центру
 
 
 
 
 
12.00-15.00
 

 

До уваги вінничан та гостей міста – перегляд книжкових новинок з європейської тематики у віконних вітринах відділу ВПЗ, МБА та видачі літератури.

Акція «Крокуємо разом» (безкоштовний запис до бібліотеки з видачею квартального читацького квитка).



Переглядів: 4673
Поширень: 0