Проект «Ніч в кіно», організований департаментом культури Вінницької міської ради та кінотеатром «Родина», запрошує вінничан до найстарішого кінотеатру міста на безкоштовний перегляд кіно-цікавинок. Дві ночі (5-6 та 6-7 червня) вмістять найкращі українські фільми останнього часу, оскарівські короткометражки та краще від ВІННИЦіАнського фестивалю комедійного та пародійного кіно. Кожен знайде собі стрічку до смаку!

Початок кіно вечорів о 20.00, а закінчення о другій годині ночі. Вхід – за безкоштовними запрошеннями! Замовити їх можна за телефоном 67 07 24.

Дві захоплююче цікаві ночі в кіно! Збирай друзів та приходь!

Вечір та ніч 5-6 червня пройде під гаслом «Посміхнись!». О 20.00 вечір розпочне проект «Божоле кіно». Збірку найсмішніших короткометражних робіт від Між Народного ВІННИЦіАнського фестивалю комедійного та пародійного кіно презентуватиме директор програм фестивалю Олександр Шемет (ГО «Вінницький КВН»). Фестиваль молодіжного кіно «Божоле кіно» - це аматорські смішні фільми, зняті молодими, кавеенщиками та не лише.

Дві захоплююче цікаві ночі в кіно! Збирай друзів та приходь!Дві захоплююче цікаві ночі в кіно! Збирай друзів та приходь!

О 22.00 5 червня розпочнеться показ найкращих короткометражок «OSСAR SHORTS 2015». Компанія Arthouse Traffic презентує п’ятірку кращих короткометражних фільми за версією найпрестижнішої кіно-премії світу! Кожен фільм, який увійшов до збірки Oscar Shorts, пройшов довгий шлях міжнародної селекції: від локального журі в кожній країні світу до схвалення 5200 кіноакадеміками, що підтверджує художню цінність фільмів-номінантів. Британію представляють дві картини з цьогорічних п’яти. «Телефонний дзвінок» - один діалог, який за двадцять хвилин зробить двох незнайомців кращими друзями. Сіра мишка зі служби психологічної допомоги відповість на дзвінок похилого вдівця, а все інше зробить магія кіно. У головній ролі - володарка премії «Золотий глобус» Саллі Хокінс, її невидимий співрозмовник - оскароносний британський актор Джим Бродбент. Саме «Телефонний дзвінок» став кращим короткометражним фільмом 2015 за версією американських кіноакадеміків. Інший британський фіналіст - соціальна стрічка «Бугалу і Грем», яка на прикладі двох курчат познайомить глядача з трагічними подіями в Північній Ірландії 70-х. Найдовша з коротких історій стрічка «Айя» представляє Ізраїль. Сюжет розповість про зустріч двох самотностей в аеропорту Єрусалима. Він - член журі музичного конкурсу. Вона - незнайомка на ім\'я Айя. Він плутає її зі своїм водієм, а вона не поспішає зізнаватися. Тепер вони разом їдуть по дорозі в вічне місто. Проблемам мігрантів присвячена короткометражка «Парване». Історія афганської дівчини, що живе у Швейцарії - це діалог культур і гімн всеосяжної доброті. «Масляна лампа» режисера Вей Фу - це експеримент фотографа. На тлі різних просторів виникають портрети вихідців з Тибету.

Дві захоплююче цікаві ночі в кіно! Збирай друзів та приходь!

Опівночі перша з двох ночей в кіно завершиться свіжою комедією. Нам покажуть стрічку «Міс Переполох» (оригінальна назва - She\'s Funny That Way) (США) режисера Пітера Богдановича. На перший погляд може здатися, що Ізабелла - проста дівчина за викликом з Брукліна. Але, увірвавшись в тихе і розмірене життя бродвейського режисера Альберта, вона буквально переверне його догори ногами, стане причиною кількох скандалів і розкриє всі немислимі сімейні таємниці. Якщо ви про неї ще не чули, тоді вона йде до вас! Комедія має категорію «+16».

Дві захоплююче цікаві ночі в кіно! Збирай друзів та приходь!

Друга ніч в кіно проходитиме під гаслом «Дивись українське!» Увазі глядачів буде презентовано три українські стрічки останнього часу, які здобули визнання. О 20.00 розпочнеться показ драми Дмитра Мойсеєва «Такі красиві люди». Це історія чотирьох людей, які втекли на край світу. Кожен їх день сповнений теплом, добром і любов’ю, що і робить їх красивими. Вони рибалять, влаштовують домашні спектаклі, читають японську літературу. Утім, є дещо, чого бракує у цій ідилії.

Дві захоплююче цікаві ночі в кіно! Збирай друзів та приходь!

О 22.00 покажуть драму Олеся Саніна «Поводир». Фільм було запропоновано Українським Оскарівським комітетом на здобуття премії «Оскар» у номінації «Найкращий фільм іноземною мовою». «Поводир, або Квіти мають очі» - історична драма в основу сюжету якої покладено мандри Радянською Україною американського хлопчика та українського сліпого музики напередодні та під час Голодомору.

Дві захоплююче цікаві ночі в кіно! Збирай друзів та приходь!

О 24.00 дивіться ще один уславлений український фільм – пригодницьку стрічку Михайла Іллєнка «Той, що пройшов крізь вогонь». Фільм розповідає про долю хлопця з Полтавщини, який стає радянським військовим льотчиком, Героєм Радянського Союзу. Але доля складається так, що йому доводиться пройти німецький полон, радянські табори, і зрештою, волею долі, потрапити до Канади, де він стає вождем тамтешнього індіанського племені. Прототип головного героя — льотчик-ас часів Другої світової війни Герой Радянського Союзу Іван Даценко. Український блокбастер отримав Гран-Прі ІІІ-го Київського Міжнародного кінофестивалю «за найкращий повнометражний художній фільм».

Дві захоплююче цікаві ночі в кіно! Збирай друзів та приходь!

Як і минулого року на відвідувачів проекту «Ніч в кіно» чекає лаунж-зона, живе спілкування, приємні знайомства та зустрічі, легка музика та цікаве кіно. Ця акція проходить під гаслом «Живи спілкуючись!» та має на меті спонукати до живого обговорення побаченого на великому екрані. Тож зустрінемось у кінотеатрі «Родина» за чотири години до півночі вже 5 червня!



Переглядів: 5388
Поширень: 0