Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» проходитиме з 29 травня по 7 червня у 14 містах України. В рамках міжнародного конкурсу будуть показані сім європейських фільмів для юної аудиторії. Переможця обирають глядачі шляхом прямого голосування. Вхід на покази в усіх містах - безкоштовний, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю. Вінницький кінотеатр «Родина» запрошує на покази фестивалю.

У міжнародній конкурсній програмі буде представлено сім картин, відібраних на найбільших європейських кінооглядах, а приз за найкращий фільм буде вручено за підсумками глядацького голосування. Спеціальною подією кінофестивалю стане ретроспектива робіт Бастера Кітона – майстра німої комедії, каскадера-віртуоза й володаря почесного «Оскара»: у 2015 році від дня його народження виповнюється 120 років.

Цього року послом «Чілдрен Кінофесту» виступить музикант і композитор, соліст гурту Pianoбой Дмитро Шуров. «Можна говорити, що хороше кіно формує смак, широту поглядів, світогляд і естетичне чуття. Та все ж головне, що кіно – це привід зайвий раз поговорити з дитиною, відкрити їй свої емоції й думки, почути її, ближчою мірою вступити в контакт із цією інопланетною істотою», – вважає артист.

У Вінниці з 29 травня по 7 червня проходитиме «Чілдрен Кінофест»

Частина сеансів фестивалю буде благодійною. Безкоштовні квитки будуть надані юним глядачам із соціально незахищених груп – переселенцям, сиротам і дітям із особливостями розвитку – в усіх містах, де проходитиме фестиваль. Місця проведення – Вінниця, Дніпропетровськ, Житомир, Запоріжжя, Київ, Кривий Ріг, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Харків, Херсон, Івано-Франківськ.

Міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест» був заснований минулого року. Місія фестивалю – популяризувати кіно серед дітей різного віку і розвивати традиції сімейного культурного дозвілля. У 2014 послом «Чілдрен Кінофесту» виступила співачка Джамала. Гран-прі здобула стрічка «Белль і Себастьян» Ніколя Ваньє (Франція). Подія відбувається за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, Державного агентства України з питань кіно, німецького культурного центру Goethe-Institut, Французького Інституту в Україні, Посольства Королівства Данія в Україні, Датського кіноінституту. Організатор - компанія «Артхаус Трафік».

У Вінниці з 29 травня по 7 червня проходитиме «Чілдрен Кінофест»

«Чілдрен Кінофест» відкриє мультфільм «Пісня моря», історія про дівчинку, яка володіє магічною здатністю перетворюватися в тюленя. Головним натхненням творців «Пісні моря» стали кельтські міфи і легенди. Картина ірландської студії була цього року номінована на премію «Оскар» як кращий анімаційний фільм.

У конкурсній програмі фестивалю представлені стрічки з Данії, Бельгії, Великобританії, Німеччини, Голландії, Ірландії та Норвегії для дітей різного віку. Конкурсні роботи презентують різноманітність жанрів і стилів дитячого європейського кіно: від нової екранізації «Піноккіо» та кінокоміксу про хлопчика-супергероя до сюжетів про юнацьке кохання і маленьких зірках джазу. Крім міжнародного конкурсу, глядачі зможуть побачити шедеври вітчизняної анімації в добірці студії «Укранімафільм» і класичні фільми великого коміка Бастера Кітона, з дня народження якого цього року виповнюється 120 років.

Реєстрація на покази відкрита на сайті www.childrenkinofest.com. Вінничани можуть реєструватись на кожен фільм окремо тут. На кожному показі глядачам буде запропоновано заповнити бюлетень голосування та оцінити фільм. Результати голосування будуть підраховані 7 червня. Фільм-переможець буде оголошений 7 червня о 17:00 на святковій церемонії закриття фестивалю Чілдрен Кінофест у Києві.



Переглядів: 3806
Поширень: 0