5 червня о восьмій годині вечора стартував проект «Ніч в кіно», організований департаментом культури Вінницької міської ради та кінотеатром «Родина». Молоді вінничани заповнили зал найстарішого кінотеатру міста, щоб переглянути кумедні короткометражки ВІННИЦіАнського фестивалю комедійного та пародійного кіно, найкращий оскарівський короткий метр «OSСAR SHORTS 2015» та комедію «Міс Переполох».

До кіно-ночі фойє кінотеатру «Родина» перетворилось на затишну лаунж-зону, стіни якої прикрашені барвистими картинами. Тут можна посмакувати ароматною кавою, поспілкуватись на теми кіно, розглянути вироби, авторства вихованців мистецьких навчальних закладів міста.

Ночі в кіно: кава, посмішки та цікаві стрічки

Ночі в кіно: кава, посмішки та цікаві стрічки

Для презентації збірки найсмішніших короткометражних робіт від Між Народного ВІННИЦіАнського фестивалю комедійного та пародійного кіно на сцену вийшов директор програм фестивалю Олександр Шемет (ГО «Вінницький КВН»). Збірка вмістила аматорські смішні фільми, зняті молодими кавеенщиками, прикольні рекламні ролики та комічні короткометражки різних років, відібрані організаторами фесту. Пан Шемет також нагадав, що вже на день міста відбудеться дев’ятий ВІННИЦіАнський фестиваль, на який до нашого міста традиційно завітають відомі актори та режисери.

Ночі в кіно: кава, посмішки та цікаві стрічки

Ночі в кіно: кава, посмішки та цікаві стрічки

Після комедійно-пародійних короткометражок настав час побачити найкращі міні-фільми на сьогодні: компанія Arthouse Traffic презентувала п’ятірку кращих короткометражних стрічок за версією найпрестижнішої кіно-премії світу! Кожен фільм, який увійшов до збірки Oscar Shorts, пройшов довгий шлях міжнародної селекції: від локального журі в кожній країні світу до схвалення 5200 кіноакадеміками. Найстійкіші любителі нічного кіно далі переглянули свіжу американську комедію «Міс Переполох» (оригінальна назва - She\'s Funny That Way).

Ночі в кіно: кава, посмішки та цікаві стрічки

Ночі в кіно: кава, посмішки та цікаві стрічки

Лариса Тимченко

Впродовж усієї кіно-ночі у залі панував чудовий настрій, постійно лунав щирий сміх. А вже сьогодні ввечері проект «Ніч в кіно» запрошує на другий кіно-вечір. Він проходитиме під гаслом «Дивись українське!» Увазі глядачів буде презентовано три українські стрічки останнього часу, які здобули визнання: мелодраму Дмитра Мойсеєва «Такі красиві люди», історичну драму Олеся Саніна «Поводир» та пригодницьку стрічку Михайла Іллєнка «Той, що пройшов крізь вогонь».



Переглядів: 4524
Поширень: 0