Минулої суботи на Майдані Незалежності відбулося відкриття Мистецьких вихідних, творчого проекту започаткованого кілька років тому для приємного, корисного, а головне пізнавального відпочинку та творчої реалізації вінничан. Організатори проекту: Департамент культури Вінницької міської ради та Центр концертних та фестивальних програм. Захід проходить під патронатом в. о. міського голови Сергія Моргунова.

В рамках проекту протягом літа проведуть понад чотири сотні різноманітних заходів, мистецькі майданчики проекту розташовуватимуться у 13 найрізноманітніших куточках Вінниці, веселощі починатимуться кожної суботи з 18.00. На вас чекають інтерактивно-розважальна феєрія, майстер-класи, флешмоби, гумористичні та спортивні конкурси, літературно-художні вернісажі і безліч сюрпризів. Сім кращих проектів буде втілено в життя, серед них «Арт-мозаїка» у мікрорайоні Сабарів, «Джаз-перфоменс» на Майдані Незалежності, «Творчий двір» у мікрорайоні Тяжилів, тощо. В липні на Майдані Незалежності відбудеться фестиваль вуличних музикантів. Завершаться «Мистецькі вихідні» в останню суботу літа святкуванням Дня народження Вінницького Смайлика.

Стартував проект «Мистецькі вихідні», який триватиме щосуботи впродовж літаСтартував проект «Мистецькі вихідні», який триватиме щосуботи впродовж літа

Стартував проект «Мистецькі вихідні», який триватиме щосуботи впродовж літа

Під час відкриття проекту на Майдані Незалежності співали та танцювали вихованці мистецьких шкіл міста. Свої таланти демонстрували юні співаки, танцівники та музиканти з Вінницької дитячої школи мистецтв, Вінницької дитячої музичної школи №1, Вінницької дитячої музичної школи №2, Вінницької дитячої школи мистецтв «Вишенька» та центру розвитку дітей та юнацтва «Дивосвіт». Знайшлось місце і для вернісажу просто неба: виставки картин та виробів від учнів мистецьких шкіл сперечалися в креативності та насиченості барв. На майдані також розташувались столики, за якими пропонували взяти участь у майстер-класах з рукоділля, освоєння різних ремесел, вивчення мов, тощо. Організували все це працівники бібліотек міста.

Стартував проект «Мистецькі вихідні», який триватиме щосуботи впродовж літаСтартував проект «Мистецькі вихідні», який триватиме щосуботи впродовж літа

Стартував проект «Мистецькі вихідні», який триватиме щосуботи впродовж літа

Девіз креативного бібліотечного містечка, що допоміг дорослим та малим поринути в атмосферу веселого сімейного свята та провести час захоплююче і з користю, став вислів «Вчимося граючись». Кожен знаходив собі творчу майстерню до смаку у диво-містечку, вулиці якого носили такі назви: Площа Всезнайка, Проспект «Умілі ручки», Бульвар Карапузів, Вулиця Книжкових чудес. На газонах, де бавились найменші, також творили художники з фейс-арту та боді-арту. І все це під акомпанемент виступів талановитих дітей. Малеча поринала у творчість, а батьки пишалися талантами своїх дітей. Тож, гарний настрій панував увесь вечір. Продовження – наступної суботи. Мистецьке літо у Вінниці розпочалось! Веселих всім «Мистецьких вихідних»!



Переглядів: 3552
Поширень: 0