27 червня о 19:30 у Вінницькому літературно-меморіальному музеї Михайла Коцюбинського під 300-літньою липою відбудуться літературні читання «Intermezzo. Симфонія мов і голосів», організовані Департаментом культури Вінницької міської ради та ГО «Інститут культурного менеджменту» в рамках проектів Міжнародного фестивалю оповідання «Intermezzo».

Вінничани, уродженці інших українських міст та іноземні волонтери прочитають найвідомішу новелу Михайла Коцюбинського вісьмома європейськими мовами, підкресливши універсальність та актуальність шедевру класика. Фрагменти тексту звучатимуть англійською, французькою, німецькою, іспанською, польською, угорською, російською та українською мовами. Злиття голосів та мов створить неповторне відчуття музики слова та єднання різних особистостей через текст.

Цієї суботи вінничан запрошують на літературні читання «Intermezzo. Симфонія мов і голосів»

Новела «Intermezzo» написана Михайлом Коцюбинським понад 100 років тому після червневої поїздки до маєтку Євгена Чикаленка в Кононівці Полтавської губернії. Митець у листах до Віри Коцюбинської та Олександри Аплаксіної створював замальовки майбутньої новели, герой якої, як і Коцюбинський, через втому від людей покидає сіру буденність і зливається з природою. У результаті цього – «душа готова, струни тугі, наладжені, вона вже грає…», відкриваючи нові потуги письменника у синтезуванні психологічних та естетичних студій свого часу.



Переглядів: 3555
Поширень: 0