Ще пообіді того ж дня з ним розмовляв його колега та друг, голова Вінницької обласної організації Національної спілки художників України Леонтій Гринюк. Обговорювали плани щодо видання книжки з роботами Олексія Григоровича, присвяченої монументальному мистецтву. Нещодавно колеги висунули кандидатуру Олексія Янголя на призначення йому почесного звання Заслужений Художник України. Щоправда, чи підписав цей Указ Президент України Віктор Ющенко – ще не знають.

Леонтій Назарович зазначає: втрата такої талановитої та енергійної людини жахлива. Вінничани прекрасно знають Олексія Янголя, як талановитого та багатогранного художника. Наприклад, велика кількість книжок ілюстрована саме його роботами. А випускники та студенти Національного Технічного Університету пам’ятають велике панно мозаїки у столовій – Олексій Янголь автор цього твору.

Перша персональна виставка митця у Вінниці пройшла 2003 році. У 2007 митець провів персональну виставку у Києві. Наразі готувався до ще однієї персональної виставки, де хотів показати городянам сучасний плакат. Олексій Янголь не встиг підготувати цю експозицію.

Колеги та друзі Олексія Янголя висловлюють щире співчуття родині померлого. Вінниці не вистачатиме доброго та щирого серця Олексія Григоровича, його надзвичайного таланту та прекрасних картин.


Переглядів: 4686
Поширень: 0