Виставкова зала РЦСМ «Арт-Шик» перетворилась на вишуканий простір, в якому панує чарівна жінка та барвисті квіти. Авторкою виставлених художніх робіт, арт-колажів та арт-об`єктів є молода художниця та декоратор Вікторія Позднякова, а назва її виставкового проекту, який триватиме у приміщенні «Арт-Шик» до 13 серпня, - «Flora & Fauna. Fragment I. Flora. Female & Flower».

Квіти та жіночі образи дивовижним чином переплетені у роботах Вікторії: портрети уквітчані віночками з пишних штучних троянд, жіночні фігури губляться в плетиві пелюсток, манекени прикрашені мереживом, стрічками та камінням, великі білі штучні квіти тріпотять своїми паперовими пелюстками. Всі роботи позначені особливим смаком авторки, несуть у світ красу та піднесений настрій.

Чарівні жінки та барвисті квіти у виставковій залі "Арт-Шик"

Вікторія народилась у Вінниці, навчалась у художній школі, професійно-технічному училищі № 5, у 2009 році дівчина закінчує навчання у Київському національному університеті технологій та дизайну, факультет «Графічний дизайн». Мала дві виставки у Вінниці та одну у Києві. Працює в техніці декоративного живопису, графіки, колажування, створює арт-панно та арт-об'єкти. Веде активну творчу діяльність, удосконалює свою майстерність, експериментує з техніками (малює не лише олією та акрилом, а навіть лаками для нігтів) та об’ємом.

Презентація виставкового проекту «Flora & Fauna. Fragment I. Flora. Female & Flower» включала також міні-показ віночків та розіграш у лотерею однієї з робіт авторки.

Чарівні жінки та барвисті квіти у виставковій залі "Арт-Шик"

Пані Вікторія зізнається, що в цих роботах оспівує сучасний образ української жінки у власній інтерпретації: «Вона щаслива, вона привертає увагу, вона красуня з довгим волоссям сплетеним в тугу косу. Це всі ті жіночі образи, які я бачу щодня: моя мама, моя бабуся, подруги, вони всі надихали мене».

Чарівні жінки та барвисті квіти у виставковій залі "Арт-Шик"

З великої кількості квітів художниця найчастіше обирає королеву – троянду. «Квітка – це мій стан душі на той момент коли я роблю роботу. Символізм та вишуканість троянди захоплює мене найбільше», – розповідає майстриня.

Чарівні жінки та барвисті квіти у виставковій залі "Арт-Шик"

Флористичні елементи, які асоціюють жіночність з природою, поєднані у роботах Вікторії з пластикою ліній і покликані творити гармонію та вишуканість. Та це лише перший фрагмент проекту художниці «Flora & Fauna». Чергову частину своєї творчості пані Вікторія обіцяє продемонструвати наступного року. А поки, на три тижні, «Арт-Шик» виглядає заквітчаним будуаром художниці.



Переглядів: 5342
Поширень: 0