«Відкриття присвячено професійному святу мистецької спільноти України – Дню художника, яке щороку відзначається у другу суботу жовтня», - зазначила автор ідеї та спонсор проекту генеральний директор ТД «Галерея Інтершик» Людмила Бушинська.

Пам’ятник невідомому художнику відкрито у Вінниці

Реалізував проект відомий вінницький кераміст, скульптор, живописець заслужений художник України Володимир Оврах разом із синами – Романом та Андрієм.
За словами митця, герой композиції – узагальнений образ художника. Інтерактивність композиції полягає в тому, що будь-хто з перехожих може виступити у ролі моделі для бронзового художника, просто присівши поруч зі скульптурою.

Пам’ятник невідомому художнику відкрито у Вінниці

«Прекрасно, що у нас на вулиці з’явилася така унікальна скульптура, - сказав на відкритті голова обласної державної адміністрації Олександр Домбровський. – Поки, вона така - перша і єдина на Вінниччині, але сподіваюсь, що європейська традиція декоративних вуличних скульптур приживеться у нас, і місто стане ще красивішим».

До слова, презентація пам’ятника була не єдиною мистецькою подією цього дня. Безпосередньо в арт-галереї «Галереї Інтершик» відкрилася виставка вільного художника з Ужгороду Артура Тиводара. Оригінальні за тематикою роботи Артура Тиводара дивують і манерою виконання, адже майстер використовує для створення картин такі матеріали, як шкіра та самоцвіти. До речі, Артур Тиводар привіз до Вінниці свої роботи вже вп’яте.


Переглядів: 12720
Поширень: 0