Сьогодні завершилась робота над четвертим з п’яти конкурсних проектів, що вийшли у фінал конкурсу Vin-Mural, організованого Вінницькою міською радою за партнерства ВОГО «Лабораторія актуальної творчості» в рамках проекту Vin-Art-City. А вчора розпочали розмітку останнього твору вуличного мистецтва – полотна вінничанки Тетяни Чубар «Вінниця – місто мрій».

На стіні біля магазину «А-маркет» по вул. Козицького, в самісінькому центрі міста, вже завершено роботу над твором «Сни, в яких хочеться жити» Марії Бобирєвої та Олександри Мельник. Дівчата попрощались з Вінницею та вінничанами, які за зізнанням художниць стали співавторами картини. Близько тижня художниці, які зараз навчаються у харківській державній академії дизайну і мистецтв, розписували стіну. Початковий ескіз зазнав змін після того, як дівчата вперше побачили наше місто, прогулялись центром, насичуючись духом та темпом життя Вінниці.

Художники продовжують прикрашати Вінницю творами мурал-арту

Художники продовжують прикрашати Вінницю творами мурал-артуХудожники продовжують прикрашати Вінницю творами мурал-арту

Деталі. Masata - назва творчого обєднання, представницями якого є дівчата-авторки роботи.

Малюнок вийшов детальним та яскравим, мов ілюстрація до казки. На клаптиковій ковдрі, що є частиною малюнку, можна впізнати визначні місця нашого міста, яке дуже сподобалось художницям Маші та Саші своїм затишком. Схвальна посмішка на вустах перехожих стала найбільшим подарунком для художниць. Як і решту картин, цю вкрили шаром лаку і відтепер вона тішитиме своїм виглядом вінничан ще довго.

Художники продовжують прикрашати Вінницю творами мурал-арту

А вчора ввечері розпочала роботу над стіною житлового будинку про вулиці Пирогова,8 ще одна фіналістка проекту – вінничанка Тетяна Чубар.​

Художники продовжують прикрашати Вінницю творами мурал-арту

Стиль її роботи схожий із стилістикою робіт відомого українського монументаліста Михайла Бойчука. Свою графічно-монументальну роботу Тетяна планує завершити до кінця тижня. А через кілька днів ще одну вінницьку стіну почнуть прикрашати чеські художники на чолі із Збинєком Лінхартом. Сюжет їх картини та місце де вона буде розташована поки що тримаються в секреті.



Переглядів: 4152
Поширень: 0