7 жовтня у залі Вінницької обласної філармонії звучали чарівні звуки скрипкових сонат видатного норвезького композитора Едварда Гріга у виконанні Заслуженої артистки України Ірини Френкель та солістки філармонії Ольги Ганської.

Останній виступ Заслуженої артистки України Ірини Френкель на сцені філармонії проходив у далекому 2002 році. Перерва у сім років – і ось знову концерт. Цього разу талановита скрипалька вирішила звернутись до творчості одного з найвидатніших композиторів-романтиків середини 19 початку 20 століття Єдварда Гріга. На заваді цьому не стала і величезна зайнятість артистки, адже Ірина Френкель вже декілька років поспіль очолює управління культури Вінницької міської ради.

Місяць нічних репетицій не пройшов дарма. Публіка в залі отримала справжню насолоду, яку дарує велике мистецтво. Адже музиканти виклалися на всі сто. Навіть струна роялю, що лопнула під час виступу, не стала перешкодою. Психологи стверджують: поринати у прекрасний світ музики корисно. Особливо у такий важкий і неспокійний час, романтична музика стає своєрідними ліками для душі.

Успіх концерту був незаперечним. Як і годиться в таких випадках - квіти від шанувальників, аплодисменти, безліч добрих слів.


Переглядів: 3001
Поширень: 0