11 вересня о 18:00 у Вінниці всі бажаючі зможуть переглянути лялькову виставу тіней від театру «Лішень». Безкоштовні запрошення можна отримати у кінотеатрі «Родина». Довідки за телефоном: 670-724.

Центральноєвропейська культурна платформа (PCCE) і Чеський центр у Києві, департамент культури Вінницької міської ради запрошують вінничан на лялькову виставу тіней від театру «Лішень» (Líšeň).

Виставу «Савітрі» за мотивами древнього індійського міфологічного оповідання, яку чехи привозять до Вінниці у п’ятницю, актори грали вже понад 500 разів, гастролюючи майже у всі державах Євросоюзу. Спектакль супроводжується автентичною живою музикою, яка створює атмосферу часів давньої Індії. Це лялькова вистава тіней про любов і силу, що перемагають лиху долю.

Довідка

Театр «Лішень» виник в одному з будинків міста Брно, коли у 1998 році в ньому оселились двоє його засновників – Павла Домбровська та Лудєк Вемола. Відтоді трупа експериментує з різними театральними формами: під час вистав використовує маріонетки, ляльки, маски, звукові ефекти, тощо. Трупа послуговується традиційною театральною технікою, представляючи її у новаторській формі.

Режисер спектаклю «Савтрі»: Павла Домбровська. Ляльки: Ева Красенська, Мартін Ондруш. Сцена: Яна Францова. Музика: Лудєк Вемола. Технічні питання щодо ляльок і світла: Лудєк Вемола. Актори: Лудєк Вемола, Павла Домбровська, Томаш Павчік, Ірена Мошткова.



Переглядів: 4077
Поширень: 0