Цими вихідними у Вінниці проходив XIX міжнародний фестиваль «VINNYTSIA JAZZFEST-2015». Тисячі вінничан та гостей міста побували на виступах зірок світової джазової сцени з 9 країн світу. А закривали фестиваль дівчата з гурту «Freedom-jazz», які приїхали на особисте запрошення в.о. міського голови Сергія Моргунова. Вони зазначили, що вінницька публіка є дійсно європейською і висловили побажання приїхати на фестиваль «VINNYTSIA JAZZFEST» й в наступному році.

19-20 вересня Вінниця знову перетворилася на столицю джазу. Тут виступали джазмени з Швейцарії, Австрії, Литви, Естонії, США, Литви тощо. Тож, вінничани та гості міста мали змогу познайомитися з кращими зразками джазового мистецтва із різних куточків світу. Джазмени відмічали, що вінничани – надзвичайно привітливі та добрі люди.

Дівчата з «Freedom-jazz» назвали вінницьку публіку європейською і захотіли виступити й на наступному джазовому фестивалі

Так, у перший день фестивалю для вінничан виступали Оксана Славна та квартет «Експромт». Також окрасою першого дня став Nordic sax quartet зі Швеції, Danis pulaiskas group (Литва) та Sooar – Vaigla- Ruben trio (Естонія). Крім того, 19 вересня глядачі змогли насолодитися джазом від Acoustic travelers duo з Австрії та гуртом Mo’blow з Німеччини. 20 вересня глядачі слухали вірменську музику в поєднані з джазом та world-music від Authentic Light Orchestra, оригінальний джаз просто з серця Америки (Sharon Clark s Chris Grasso Trio).

Дівчата з «Freedom-jazz» назвали вінницьку публіку європейською і захотіли виступити й на наступному джазовому фестивалі

Закривав фестиваль 20 вересня гурт «Freedom-jazz». Дівчата з цього колективу, який став хедлайнером фесту, говорили, що для них велика честь і щастя бути на цій сцені. «Сьогодні Вінниця схожа на Новий Орлеан, а вулиця Соборна – на авеню, тут всюди звучить джаз. Ми дуже вдячні за можливість тут виступати, ми отримали море задоволення співаючи та граючи для вас. Тут дуже багато посмішок. Ми дуже сподіваємося, що це свято запам’ятається надовго усім. Взагалі, ми часто виступаємо в Європі і з упевненістю можемо сказати, що вінницька публіка є дійсно європейською – люди привітні, посміхаються, аплодують, радіють, – і це дуже приємно. Було б добре повторити й в наступному році це рандеву та виступити на XX міжнародному фестивалі «VINNYTSIA JAZZFEST», – одна з солісток гурту «Freedom-jazz».

Дівчата з «Freedom-jazz» назвали вінницьку публіку європейською і захотіли виступити й на наступному джазовому фестивалі

В.о. міського голови Сергій Моргунов подякував дівчатам з «Freedom-jazz» за їхній виступ. «Кожна з вас – надзвичайно чарівна дівчина, а разом ви – чудовий колектив, який сьогодні у Вінниці влаштував справжнє свято. Ви подарували нам сьогодні максимум позитивних, приємних емоцій. Я думаю, що ми всі з нетерпінням чекатимемо вас на наступний рік на ювілейний міжнародний фестиваль «VINNYTSIA JAZZFEST».



Переглядів: 10062
Поширень: 0