Нещодавно у Вінниці відбувся літературно-мистецький захід з нагоди відзначення 151 річниці від дня народження М. Коцюбинського «Михайло Коцюбинський – гордість літературного Поділля». Він проходив на подвір’ї садиби літературно-меморіального музею М.М. Коцюбинського.

У день народження Сонцелюба до його колишньої оселі завітали представники влади області і міста, літературних, громадських об’єднань, учнівська і студентська молодь, творчі колективи та окремі виконавці. Тут можна було переглянути виставку під відкритим небом вишитих рушників із колекції фондів музею, творів живопису Федора Панчука, Юрія Кліментьєва, Олесі Пірняк, Ірини Бабій та Валентини Матієнко.

Вінничани відзначили 151 річницю від дня народження Михайла Коцюбинського

Захід розпочався хореографічною композицією «Веснянка» у виконанні учнів 7-класу хореографічного відділення Вінницької дитячої школи мистецтв. З вітальним словом до гостей звернулися: заступник міського голови Андрій Рева, лауреати Всеукраїнської літературної премії ім. М.М.Коцюбинського - Ніна Гнатюк, Валентина Сторожук, Анатолій Подолинний і член Вінницької організації НСПУ Петро Гордійчук.

Вінничани відзначили 151 річницю від дня народження Михайла Коцюбинського

Учасники та організатори заходу вшанували видатного письменника, поклавши квіти до підніжжя пам’ятника М.М.Коцюбинському.

Лунали пісні у виконанні студентів Вінницького училища культури і мистецтв ім. М.Д.Леонтовича Марії Подолян та Максима Верби, вихованців Вінницької дитячої школи мистецтв Анастасії Єфімової та Веніаміна Сауляка. А завершився захід виступом талановитого дуету у складі Ірини та Катерини Грицюк.

Нагадаємо, нещодавно студенти педуніверситету вшанували Коцюбинського, утворивши «живий ланцюг» від свого ВУЗу до пам’ятника письменнику



Переглядів: 4210
Поширень: 0