Стародавній побут жителів Вінниччини: помешкання міщан, перша аптека та фотоательє. Серед експонатів - перший фотоапарат, знімки, зроблені ним та музичні інструменти. Перенестись на століття назад без машини часу можна у Краєзнавчому музеї. 

Виставку приурочили також  до  наукової конференції краєзнавців, яка розпочалась 24 вересня триватиме у Вінниці два дні. В ній беруть участь науковці із Польщі та різних міст України – Києва, Харкова, Рівного, Білої Церкви, Хмельницького, Кам’янця-Подільського, Вінниці та Вінницької області. Підготовлено понад 70 доповідей, які охоплюють багато аспектів міської історії та етнографії в досліджуваний період.

Вінничан запрошують на виставку "Міст та містечок Поділля 19-20 століть"

Конференція «Міста і містечка Поділля від доби Середньовіччя до початку ХХ століття» - значима подія в науковому житті Поділля. Представлені на ній матеріали торкаються найважливіших та найцікавіших і, головне, до сьогодні мало вивчених сторінок нашого краю. Вперше вводяться в науковий обіг численні документи, плани та світлини.

Вінничан запрошують на виставку "Міст та містечок Поділля 19-20 століть"

До конференції відкрито три виставки: історико-мистецького проекту «Міста і містечка Вінниччини: героїчні віхи у плині буття» (спільно з Вінницькою міською організацією Національної спілки художників України), інтер’єрів «На гостини до подільських міст і містечок» – з фондів музею і приватних збірок та «Знахідки в Мурах» (матеріали археологічних досліджень 2013–2015 рр.).



Переглядів: 3082
Поширень: 0