Вінницька обласна філармонія запрошує на концерт, присвячений Міжнародному Дню Музики. 1 жовтня у залі філармонії виступить відомий колектив – Національна заслужена капела бандуристів України імені Георгія Іларіоновича Майбороди. Жанрова особливість капели – усі артисти співають та одночасно грають на бандурах.

Кожен виступ Національної заслуженої капели бандуристів України вражає своїм внутрішнім духом нескореності та прагнення до самобутності, самодостатності. Як ті паралельні квінти, що є характерною ознакою особливо української пісні, ця пісня живе своїм окремим неповторним життям і творить свою неповторну гармонію. Так і капела бандуристів - новітній синтетичний удосконалений вид українського кобзарського мистецтва творить своє неповторне мистецьке буття.

На день музики до Вінниці завітає Національна капела бандуристів України

Найкраще звучання чоловічих голосів свідомих українців - кращих синів свого народу - в поєднанні з блискучим віртуозним акомпанементом бандур, виконання складних творів на рівні кращих зразків світової класики, що при тому базуються на глибинній національній основі, філігранна відшліфованість кожного номера, величний повчальний, драматичний, часто сумний характер творів поєднаний з іскрометним гумором, елементами сучасного веселого шоу, козацьке характерництво - не може не вражати, не заворожувати глядачів.

На день музики до Вінниці завітає Національна капела бандуристів України

Національна заслужена капела бандуристів України імені Г. І. Майбороди – особливо цінне надбання і унікальне явище культурної спадщини українського народу. Оригінальне, самобутнє мистецтво бандуристів знають і люблять в усіх куточках нашої України та за її межами. З великим успіхом проходили концерти капели у Болгарії, Польщі, Німеччині, Югославії, Канаді, Японії, Франції, Іспанії, Росії, Угорщині.

На день музики до Вінниці завітає Національна капела бандуристів України

У репертуарі прославленого колективу – українські народні пісні, старовинні канти, думи, твори українських та зарубіжних композиторів. Хоровий спів у супроводі ніжного сріблястого тембру бандур, театралізація кожної пісні створюють незабутнє враження, полонять серця і душі всіх, хто хоч раз доторкнувся до джерел української пісні у виконанні Національної заслуженої капели бандуристів України.



Переглядів: 5929
Поширень: 0