XVI обласний фестиваль польської культури «Єднаймося! Радіймо! Співаймо!» відбувся у м. Вінниці . Цьогоріч захід присвячений як популяризації культурної спадщини польського народу так і 20-річчю створення Вінницької культурно-просвітницької спілки поляків.

Творчі здобутки перед глядачами продемонстрували найкращі творчі колективи польських спільнот з міст Бар, Вінниця, Гнівань, Жмеринка, Козятин. 

Крім того, гостем фестивалю став колектив художньої самодіяльності з Житомирської області.

У Вінниці пройшов обласний фестиваль польської культури

З привітальним словом виступив начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації І.Салецький і висловив подяку творчим колективам за значні досягнення у розвитку самодіяльної художньої творчості, високий рівень виконавчої майстерності та зазначив, що цей захід важливий для підтримки дружніх відносин між братніми народами України та Республіки Польща. Почесними гостями фестивалю були Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці - Томаш Олейнічак, доктор історичних наук м. Кельце - Станіслав Адамчик, професор Київського Національного Університету культури та мистецтва, голова Всеукраїнського Товариства «Україна-Польща» - Юрій Карягін.

У Вінниці пройшов обласний фестиваль польської культури

Фестиваль пройшов у дружній та братерській атмосфері. Організатори фестивалю, Вінницька культурно-просвітницька спілка поляків, висловили слова подяки всім учасникам, які взяли участь у заході нагородивши їх дипломами фестивалю.



Переглядів: 4044
Поширень: 0