20 жовтня у художньому музеї відкрили персональну виставку відомої народної майстрині сучасного декоративно-прикладного мистецтва, члена Об’єднання художників і народних умільців «Натхнення» в Донецькій області, Тетяни Хоменко.

Виставка «Ажурна кераміка» розкриває зміст досить складної авторської техніки, суть якої полягає в тому, що майстер вирізає малюнок ще на вологій порцеляні, роблячи кожний твір імпровізаційним та неповторним. Нажаль авторка, яка давно отримала міжнародне визнання за свою творчість, не змогла бути присутньою на відкритті вінницької виставки. Вона продовжує жити у Слов’янську.

Вінничан запрошують відвідати виставку ажурної кераміки майстрині зі Слов’янська

На виставці представлено близько пів сотні робіт, що мають різну тематику та сюжетний ряд: різьбленні свічники, ажурні вази, світильники, декоративні тарілки, іграшкові композиції, колекції пасхальних яєць, тощо. Всі роботи стилістично виміряні, монохромні, з виразними рисами вишуканого декору. Майстриня очевидно володіє бездоганним смаком та яскраво вираженою творчою інтуїцією, адже власний стиль вона виробила досить стихійно.

Вінничан запрошують відвідати виставку ажурної кераміки майстрині зі Слов’янська

Серед керамічних робіт у експозиції розташували також портрет майстрині, її висловлювання, інформацію про її творчий шлях. Виставка триватиме у музеї впродовж місяця. Після виставки, за бажанням самої майстрині, відбудеться аукціон на користь вінничан-учасників АТО.



Переглядів: 3585
Поширень: 0