Неординарний український гурт «Onuka» вперше виступив у Вінниці, заворожуючи слухача фірмовим поєднанням сучасної електронної музики з народними аутентично-фольковими мотивами, що легко проникають в серце кожного українця.

У торговельно-розважальному центрі «Мегамолл» відбулось відкриття нового закладу з назвою «Люди Fusion Place». Саме на честь початку роботи нового місця суботнього вечора було запрошено гурт, який до того ще ніколи не бував у Вінниці, хоча вже майже два роки на слуху у всіх, хто цінує сучасну українську музику. Це неймовірна «Onuka» на чолі з харизматичною солісткою Натою Жижченко. І так само як у «Люди Fusion Place» майстерно міксуватимуть відпочинок та розваги, так «Onuka» дарує енергію, що народжується з суміші електроніки та архаїки.

 «Onuka»: українська казка на сучасний лад

Дівчина, яку всі називають «Onuka», гранично щира та справжня. До створення музики, якою вона все життя живе, її надихають щоденні емоції, роздуми, хвилини суму. Голос у неї м’який та заколисуючий. Це те, що стає зрозуміло ще під час прес-конференції, що передувала концерту. До нашого міста гурт завітав повним складом, це сім музикантів: бандурист Євген Йовенко, ударниця Марія Сорокіна, клавішниця та бек-вокалістка Дарина Серт, тріо духових (два тромбони та валторна, один із тромбоністів також грає на трембіті). Сама Ната на сцені окрім вокалу, грає на сопілці, окарині, свистульці, омнікорді, невеликих перкусійних інструментах, а також керує відтворенням семплів. Головним композитором, саунд-продюсером, аранжувальником та арт-директором проекту є партнер співачки у житті та у музиці Євген Філатов. За неймовірні космічні сценічні образи відповідальна художниця-костюмер Леся Патока. Ось це і є всі складові дива на ім’я «Onuka».

«Onuka»: українська казка на сучасний лад

Більше 20 років тому дівчинка Ната Жижченко виходила з сопілкою попереду великого оркестру і завойовувала зали філармоній, тепер вона з тією ж сопілкою чорного дерева підкорює молодь у наймодніших клубах України, на найвпливовіших фестивалях у різних куточках світу. Вона – онука відомого майстра народних інструментів і створена ним сопілка звучить зараз крізь віки, вплітаючись у свіжий електросаунд. Виходить містика, але якась дуже реальна та проста: розрізнена мозаїка жорстких бітових звуків раптом складається у знайомий з дитинства національний орнамент, українську мелодику, що мов пробуджуючи слухача від довгого сну, змушує побачити яскраве світло нового життя українського мелосу.

Звучання «Onuka» – це емоційний вибух. Розгойдуючи слухача густими насиченими ритмічними хвилями, музиканти раптом струнами бандури, медитативними звуками окарини, криком трембіти, чарівною сопілкою дарують чисту, майже дитячу радість. Голос Нати тут як зв’язуючи елемент з реальністю, змішує повірити у дивну еклектичну гармонію електронного та традиційного музичних компонентів.

«Onuka»: українська казка на сучасний лад

«Onuka», одне з головних музичних відкриттів минулого року, має свою місію, запускати у наші душі чистоту традиційних мелодій, даючи їм жити серед звуків сучасності. Їх дебютний альбом посів перше місце на ITunes, а зараз ця музична команда готує новинку, що має неабияк здивувати. Більше пісень українською, ще більше народних інструментів, тремтлива лірика та жорсткі ритми, диво-інструмент терменвокс, що зазвучить на сцені під руками солістки. Все це чекає на вінничан вже скоро, адже не далі як у березні розпочнеться новий всеукраїнський тур в підтримку нового альбому від «Onuka». І Вінниця точно буде серед міст, що почує нову дивовижну музику, таку сучасну і таку рідну водночас. Вже любимо, вже чекаємо!



Переглядів: 7294
Поширень: 0