Невеличка групка молодих людей збирається недільного ранку у пустих кав’ярнях або просто на вулицях в центрі нашого міста просто щоб поспілкуватись та помалювати разом за ранковою кавою. У цього клубу один інтерес – малювання і все що з ним пов’язане. Вони можуть годинами обговорювати якості паперу, олівців та фарб, раптово заглибитись у свій блокнот та щось замальовувати, в захопленні розповідати про те, яку насолоду їм дарує спільна творчість.

З двох десятків дівчат та хлопців дехто вчився у художній школі або студії, решта просто малює до свого задоволення. Серед них є дизайнери, художники та просто мами в декреті. А розпочалось все з двох подружок, які ділились цікавими замальовками у Мережі та щовихідні зустрічались щоб помалювати разом. Малювали все – будівлі, їжу, вулиці міста, інтер’єри кав’ярень. Все те, що інші б фотографували щодня у інстаграм, вони малюють.

Малювати може кожен! – впевнені художники з групи Breakfast & Sketch

Поступово подруги знайшли знайомих із спільними інтересами та почали збиратись регулярно, напрацьовуючи свої традиції. Віднедавна ця художня команда збирається недільними ранками у креативному просторі «Артинов» та починає, власне, креативити. А ще спілкуються з цікавими людьми, професійними дизайнерами та художниками. Наприклад, вчора справжню лекцію для художників-любителів прочитав Олександр Марченко, автор мурал-арту «Зернина Всесвіту» на стіні Тімірязівки та випускник художнього училища ім. М. С. Самокиша (м. Сімферополь). Він показував свої акварельні роботи та захоплююче розповідав про маленькі хитрощі художників-професіоналів.

Малювати може кожен! – впевнені художники з групи Breakfast & Sketch

Щотижня група обирає тематику для своїх скетчів та малює в своє задоволення. А приєднатись може кожен, навіть якщо ви зовсім не тримаєте олівець в руках. Тут допоможуть, підкажуть, поділяться досвідом та матеріалами, навчать, покажуть, занурять у всесвіт малювання. Організаторки цього руху малювальників Анна та Людмила твердять: «Малювати може кожен! Потрібно лише бажання, трохи терпіння, папір та олівець».

Малювати може кожен! – впевнені художники з групи Breakfast & Sketch

Тож, якщо недільного ранку хочеться не лише запашної кави, але й творчого самовираження – вам сюди, до групи «Breakfast & Sketch».



Переглядів: 4136
Поширень: 0