У Вінницькій ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва 14 грудня відбулась презентація виставки світлин «Пташенята» фотографа Аліси Пирогової до Міжнародного дня підтримки передчасно народжених дітей.

Минулого року в заходах, присвячених цьому дню, взяло участь більше 200 країн світу, а 60 країн були організаторами спеціальних фестивалів та конференцій.

Громадськість м. Вінниця в цьому році теж долучилась до відзначення Міжнародного дня підтримки передчасно народжених дітей.

До Міжнародного дня підтримки передчасно народжених дітей у Вінниці відкрили фотовиставку "Пташенята"

Так, за ініціативи ГО «Територія мам» та сімейного центру «Родинна колисочка» реалізовується проект «Пташенята». Фотовиставка представлена в рамках однойменного проекту. Її ціль – ознайомити суспільство з дітьми, які народились передчасно (вагою від 800 г), та з дітками, які вже виросли, а також з їх батьками, що проходять шлях від пологового будинку, багатомісячного виходжування своїх малюків у лікарні та тривалої реабілітації вдома.

До Міжнародного дня підтримки передчасно народжених дітей у Вінниці відкрили фотовиставку "Пташенята"

Окрім того, виставка «Пташенята» має на меті здійснити благодійний збір коштів для закупівлі медичного обладнання у відділення недоношених дітей Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні, а також речей (шапочки, шкарпетки) для передчасно народжених діток, які будуть передані до неонатологічних відділень пологових будинків міста Вінниці.

Проект створений за підтримки ГО «Територія мам», сімейного центру «Родинна колисочка», ГО «Подільська громада», фотостудії White Studio, Юрія Білошкурського. Співорганізатором проведення фотовиставки є Вінницька ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва. Меценат проекту – медична клініка «МЕДІВІН».

Виставка буде діяти у вестибюлі Вінницької ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва з 14 по 19 грудня.



Переглядів: 3514
Поширень: 0