У Вінниці, силою громадських активістів та громадських організацій, було поставлено унікальну документальну п’єсу про права жінок – «Сім жіночих історій». На малій сцені Вінницького обласного музично-драматичного театру ім. М. Садовського був аншлаг: вистава не лише викликала жвавий інтерес, але й змусила більшість глядачів замислитись.

25 листопада читання «Сім» відбувались у Верховній Раді України, а до того п’єсу бачили більше 150 разів у 35 країнах. Лише чотири українських міста побачили цю постановку і Вінниця тепер серед них. Сценічні читання виконуються непересічними людьми, у Вінниці це були психологи, викладачі, журналісти.

Сім сміливець, які не мовчали

Ролі виконували: Mухтар Май, Пакистан; Клавдія Барил – народна артистка України, актриса Вінницького обласного музично-драматичного театру ім. М.Садовського. Інес Маккормак, Північна Ірландія; Тетяна Скомаровська – журналістка Радіо «Хвиля» Вінницької обласної телерадіокомпанії. Mу Сокуа, Камбоджа; Зоя Тищенко – Заслужений журналіст України, завідувачка редакції культурних, мистецьких і розважальних програм Вінницького обласного радіо. Анабелла де Леон, Ґватемала; Олег Сімко – оглядач телебачення ВОДТРК «ВІНТЕРА». Mарина Пісклакова-Паркер, Росія; Наталія Паламарчук – практичний психолог, викладач. Фаріда Азізі, Афганістан; Ірина Власюк – керівник культурно-мистецького центру. Хафсат Абіола, Нігерія; Cвітлана Фицайло - театрознавиця. Від автора - Ніна Шевчук – заступник директора з гуманітарної освіти та виховання Вінницького технічного коледжу. Режисерка - пані Клавдія Барил - Народна артистка України.

Сім сміливець, які не мовчали

Трагічні, драматичні, деталізовані історії про насильство, дискримінацію, злидні, знущання та порушення прав жінок змушують не лише серце стискатись від болю за те, що пережили героїні п’єси. Всі ці історії дають надію, адже ці жінки не мовчали, а боролись, не зважаючи на небезпеку, з якою стикались. В нашій країні все ще зовсім не так добре з правами жінок, то ж ця боротьба триває, тут і зараз. А вистава «Сім» ще одне нагадування про те, що замовчувати тему несправедливості з яким стикається жіноцтво вже не можна!

Сім сміливець, які не мовчали

Показ вистави «Сім» в Україні став можливий завдяки компанії «Hedda Produktion AB», Vital Voices Global Partnership, Шведському Інституту, Посольству Швеції в Україні, Міжнародному благодійному фонду «Український жіночий фонд», за підтримки та партнерства Вінницького Академічного музично-драматичного театру ім. М. Садовського. І все це стало можливим завдяки активістці Світлані Дубині.



Переглядів: 4351
Поширень: 0