Участь у заході такого рівня дає їм змогу випробувати свої сили та продемонструвати власні вироби.
«Холодна пора року – ще не привід, щоб забути про вишуканість, красу і зручність» - переконані юні модельєри дизайн-студії «Афродіта» Вінницького вищого професійного училища сфери послуг, які представили колекцію вишуканих атласних суконь і кашемірових напівпальто з елементами вишивки.
Вінницький центр професійно-технічної освіти технологій та дизайну продемонстрував на «Вінницькому подіумі» колекцію «Червоне та чорне», виконану в молодіжному стилі із використанням контрасту кольорів - результат спільної діяльності учнів та педагогів центру.

«Це дуже корисна, важлива і разом з тим дуже важка справа: для показу відведено 9 хвилин, а за ними – праця цілого колективу протягом досить тривалого часу. Учнівські колекції, які ми мали змогу сьогодні бачити, здебільшого досить досконалі, продемонстровані вироби складають цільну картинку, - ділиться враженнями директор Вінницького вищого професійного училища сфери послуг Лариса Ворона. - Першу частину фестивалю розпочали навчальні заклади і початківці у дизайнерській справі, і я вважаю, що це досить правильно, оскільки все велике і досконале починається з малого – з робітничої професії.

Загалом же, цей захід дає можливість відслідковувати новинки моди, оцінювати дизайнерські можливості, знайомитися із тими напрямками і тенденціями, які існують на сьогодні у світі моди».

Поряд із роботами учнів вінницьких навчальних закладів, свою колекцію авторського трикотажу «Золотая Нить» продемонструвала Наталія Ткачук. Нові роботи представили також салон трикотажної моди «Неллі-Ко», дизайн-студіїя «Тоніка» та дизайнер Ольгара.

«Колекції наших училищ не виглядають слабкими, - переконана головний спеціаліст відділу професійно-технічної освіти управління освіти і науки облдержадміністрації Анжела Даценко. – Дуже цікавий підхід, врахування національних кольорів, традицій.
Звичайно, не можна поставити роботи наших учнів на один щабель із колекціями професіоналів, але все починається із здобуття первинної освіти у професійному училищі. А наші учні мають можливість показати себе, побачити те, що пропонують інші дизайнери. У будь-якому випадку, це досвід для всіх учасників, а для глядачів – чудова нагода побачити справжнє мистецтво».

У другій частині фестивалю поціновувачі моди мали змогу побачити колекції від столичних дизайнерів: роботи Світлани Теренчук, Глеба Нєсмєяна, колекцію дизайн-студії «ДЕСС», ексклюзивний стильний трикотаж від Євгенія та Тетяни, а також нові моделі від вінницької фірми «Ярославна» та колекцію «Метаморфози» Олександра Очеретного.

Фоторепортаж


Переглядів: 3659
Поширень: 0