З метою вшанування українських народних традицій та їх збереження, 13-14 січня на головній сцені міста, в Центральному парку культури і відпочинку відбувається фестиваль народного мистецтва «На Поділлі, на Різдво». Це перший фестиваль, який має відтепер стати постійним та зайняти своє місце у великому розмаїтті святкових новорічно-різдвяних заходів. Впродовж двох днів на сцену вийдуть 12 кращих творчих колективів, а навколо найбільшої ялинки розкинеться містечко майстрів.

Департамент культури Вінницької міської ради, управління культури і мистецтв обласної державної адміністрації та Центр концертних та фестивальних програм започаткували цей святковий захід, щоб відзначати різдвяні свята на головній сцені, біля міської ялинки та знайомити вінничан з творчістю фольклорних та пісенних колективів з різних районів Вінниччини. Учасники фестивалю – фольклорні гурти, пісенні колективи, ансамблі народних музик, виконавці народних пісень міста та області.

Дводенний фестиваль народного мистецтва «На Поділлі, на Різдво» знайомить вінничан з традиціями

Розпочався фестиваль з облаштування містечка майстрів декоративно - прикладного та ужиткового мистецтва навколо головної ялинки міста. Чимало відомих майстрів міста та області презентують тут свій творчий доробок та запрошують вінничан придбати щось з традиційних виробів та сувенірів у подарунок.

Дводенний фестиваль народного мистецтва «На Поділлі, на Різдво» знайомить вінничан з традиціями

Після 16.00 на великій сцені почалась святкова музична програма. Доброго Щедрого вечора вінничанам перед її початком побажали виконуюча обов’язки директора департаменту культури міської ради Ганни Ковальчук та начальник управління культури і туризму Вінницької обласної державної адміністрації Станіслав Городинський. Після того спільну колядку на честь Старого Нового року, Щедрого вечора та свята Маланки проспівали одразу шість колективів області.

Народний аматорський ансамбль української пісні «Берегиня» Глухівецького СБК Козятинського району (керівник Юрій Вялов), народний аматорський фольклорний гурт «Надросяни» Погребищенського РБК (керівник Ігор Капистинський), народний аматорський фольклорний ансамбль Багринівського СБК Літинського району (керівник Оксана Моторна), гурт колядників Жмеринського РБК (керівник Ірина Мартинюк), народний аматорський фольклорний ансамбль «Війтівчанка» Війтовецького СБК Липовецького району (керівник Тетяна Осадчук) та гурт колядників Великокрушлинецького СБК Вінницького району (керівник та акомпаніатор Леонід Луцишин) кожен по черзі вітали вінничан зі святами, даруючи свою майстерність та талант. Щедрували щиро та завзято, бажаючи миру та злагоди, благополуччя та добробуту рідній землі.

Дводенний фестиваль народного мистецтва «На Поділлі, на Різдво» знайомить вінничан з традиціями

Всіх учасників фестивалю було відзначено пам’ятними дипломами за участь у фестивалі «На Поділлі, на Різдво» та цінними подарунками. Сьогодні фестиваль продовжиться. На сцену вийдуть народний аматорський фольклорний колектив «Берегиня» Бирлівського СБК Бершадського району (керівник Юрій Уманський), гурт колядників Джуринського СБК Шаргородського району (керівники Ганна та Валентин Французи), гурт колядників Павлівського СБК та Слобідського сільського клубу-бібліотеки Іллінецького району (керівник Петро Орендочка), народний аматорський фольклорний ансамбль «Іллінецькі візерунки» Іллінецького РБК (керівник Роман Онофрійчук), народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Первоцвіт» Уланівського СБК Хмільницького району (керівник Валентин Волинець) та гурт колядників Немирівського РБК (керівник Андрій Благодир).

Пориньмо в традиційну атмосферу українських різдвяних свят!



Переглядів: 3804
Поширень: 0