В День АР Крим, який відзначатиметься 20 січня, у Вінниці буже організовано ряд заходів культурно-просвітницького характеру. Про це повідомив начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький.

«20 січня протягом дня в місті Вінниця у кінотеатрі «Родина» будуть транслюватися документальні та художні фільми про АР Крим. Їх перегляд для вінничан та гостей міста буде безкоштовним. Цього ж дня на базі 13 філії міської бібліотеки о 14 годині відбудеться вечір спілкування «Крим красо України», -зазначив І. Салецький.

Крім того, програмою відзначення на Вінниччині Дня Автономної Республіки Крим передбачено демонстрацію книжково-ілюстративної виставки «Кримський півострів: історія крізь віки». Презентація експозиції, присвяченої 25-річчю відновлення Автономної Республіки на півострові, відбудеться о 16 годині в бібліотеці імені Тімірязєва.

У Вінниці День АР Крим відзначатимуть показами документальних фільмів та виставками про півострів

«Книжково-ілюстративна виставка «Кримський півострів: історія крізь віки» складається з трьох розділів. Перший - нариси з історії Криму, другий розділ розповідатиме про Депортацію кримських татар. У третьому - йтиметься про окупацію Криму та сучасний стан ситуації . На виставці будуть представлені книги, статті з періодичних видань та ілюстративні матеріали.Серед експонованих матеріалів варто виділити видання, що висвітлюють історію та сьогодення Криму: Чупин Г. Т. Предыстория и история Киевской Руси, Украины и Крыма (2010); Павло-Роберт Магочій Крим: наша благословенна земля (2014); Галичанець М. Наш український Крим (2007); Червонная С. М. Черная весна 2014 года (этапы аннексии и задачи освобождения Крыма в контексте прав и чаяний его коренных народов и национальных меншинств) (2014)» - розповіла заступник директора ВОУНБ ім.Тімірязєва Лариса Сеник.

Нині на Вінниччині проживає 381 сім’я переселенців із АРК - це 768 осіб. З них 40 сімей – 191 особа, це кримсько-татаська спільнота.

Загалом з березня 2014 року по січень 2016 року до області приїхало 533 сім’ї - 1253 особи з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.



Переглядів: 2909
Поширень: 0