«Сьогодні ви почуєте зовсім інший Донецьк! Запрошую до моєї казки!» – говорить перед початком справді казкового кавово-шоколадно-музичного вечору співачка, що створює власні пісні та інтерпретації світових хітів Ольга Акулова. Її великий музично-дегустаційний проект «Кава та шоколад» зібрав на минулому тижні чимало гостей у Вінницькому театрі.

Тим, хто прийшов на цей незвичний з усіх точок зору концерт, пропонували каву просто з порогу театру. Кожен, хто купив квиток мав право на частування кавою та акційні пропозиції на смаколики до неї. Всім цим пригощали у театральному буфеті перед початком концерту.

Ольга Акулова – україномовна співачка з Донецька, що руйнує стереотипи

Серед тих, хто завітав до Ольги було чимало бійців АТО, що зараз лікуються у вінницькому госпіталі, волонтерів, студентів та викладачів Донецького національного університету, який з осені 2014-го перенесений до Вінниці. Власне, весь проект «Кава та шоколад» було задумано як благодійний – прибуток від концерту буде використано на потреби реабілітації учасників АТО.

Ольга Акулова – україномовна співачка з Донецька, що руйнує стереотипи

Вперше творчий вечір «Кава і шоколад» відбувся 6 листопада 2013 року в Донецьку. Талановита співачка, переможниця багатьох співочих конкурсів Ольга Акулова, пригощала своїми теплими піснями рідних донеччан. Співачка народилась у місті Костянтинівка, закінчила музичну школу, але далі вчилась на юриста у Донецькому національному університеті («Стан коли пишеш пісню не порівняти з тим, коли пишеш позовну заяву!»). Її творча іпостась сформована на численних українських фестивалях: «Доля», «Осіннє рандеву», «Стрийські потоки», «Золотий тік», фестиваль імені Квітки Цісик. Дівчину з Донецьку, що співає виключно українською всюди відзначали.

 А вона і справді незвична, сама пише пісні, вкладаючи в них власні переживання та емоції, сама організовує великі концерти, заручаючись підтримкою численних нових друзів, від музикантів до партнерів. «У Вінниці живуть дуже чуйні люди. Коли я організовувала цей великий благодійний авторський музичний проект «Кава і шоколад» мені ніхто не відмовив. Хто словом, хто власними силами допомагали мені. Театр пішов на зустріч. Найдостойніших вінницьких музикантів зібрала Антоніна Кірпічнікова. Світлана Теренчук пошила сукню», – зізнається співачка.

 Ольга Акулова – україномовна співачка з Донецька, що руйнує стереотипи

Ольга Акулова не втомлюється дякувати всім новим вінницьким друзям, адже у важкому 2014-му вона приїхала до нашого міста з чоловіком, який є проректором Донецького університету та з восьмимісячною донькою, яку народила у переламний момент історії України, в день найкривавіших протистоянь на майдані. Її друг, що мав стати хрещеним доньки, загинув під Іловайськом. Вона пише пісню на його честь, а поки присвячує ту, що написала ще 2012-го на честь всіх, хто боровся й бореться за волю України в усі часи.

 Ольга Акулова – україномовна співачка з Донецька, що руйнує стереотипи 

Тож кожного гостя концерту вітають кавою у буфеті театру. Пригощають кав’ярні «Дім кави», «Coffelaktika», «Blazer Coffee», «Zharcoff», «Roast Bean», «Філіжанка». Квиток на концерт дає право на безкоштовну каву та цілу низку знижок на солодощі, що представлені «Солодкою мрією» та іншими. Відігрівши їжею тілесною, Ольга запрошує до їжі духовної.

  

Співає проникливо, щиро дякує музикантам після кожної пісні, розповідає про власні пісні. Трапляються фальшиві ноти, але ніяких фальшивих емоцій. Особливо щемливо від пісень про втрати, будь то у коханні чи на війні. А пустотливі пісні на тему «милі сваряться, тільки тішаться», або «історії про калорії» це просто вогонь пристрастей. Ще у репертуарі співачки чимало оригінальних каверів, від італійської естради до Елвіса Преслі, цікаві українські переклади до яких вона написала сама.

<iframe width="640" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/ijkxxZ9YLEM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Була й шоколадно-кавова вікторина зі смачними призами від щедрої «Солодкої мрії» та інших партнерів заходу, зрештою тістечка вже роздавали всім охочим і вечір остаточно перетворився на сімейний. Лунають щирі подяки тим, хто допоміг проекту відбутись. Ольга Акулова особливо дякує захисникам країни, фотографується з військовими та волонтерами. А ще обіцяє здивувати вінничан новими музичними проектами та виступами. Чекаємо!



Переглядів: 8286
Поширень: 0