19 лютого у місті стартує Міжнародний зимовий фестиваль «Mithogenes 2016». Презентація заходу відбудеться цього дня о 18:00 у галереї «Арт-шик». Наступного дня учасники події поїдуть на Немирівське скіфське городище, де працюватимуть над створенням об'єктів land-art та фотографуватимуть їх. Результатом проекту стане фотовиставка робіт, яку експонуватимуть в містах України та закордоном.

Міжнародний зимовий Фестиваль land-art «Міфогенез» проводиться щорічно з 2006 року. Цього року він пройде в одинадцятий раз і триватиме з 19 по 21 лютого. Участь в проекті візьме більше 30 молодих художників з Києва, Харкова, Львова, Вінниці та Республіки Польща.

«Головна концепція проекту залишається незмінною – «Міфогенез», як визначення створення, продукування новітнього міфу є назвою проекту, який визначає його тематику. Створені учасниками, в контексті загальної назви проекту об'єкти land-art, виконують завдання «Міфогенезу» і візуалізують відчуття сучасності через художній образ. Результатом є виникнення дискурсивного поля між глядачем і створеним художниками новим міфологічним простором», – каже куратор Міжнародного зимового Фестивалю land-art «Mithogenes 2016» голова ВОГО «Лабораторія актуальної творчості» Олександр Никитюк.

Особливість напрямку сучасного мистецтва land-art в тому, що художники створюють роботи тоді, коли їх не бачать глядачі. До шанувальників land-art ці роботи практично доходять вже у вигляді виставок, складених з фотографій та відеозаписів.

Учасники цьогорічного проекту протягом 19-21 лютого створюватимуть, як на території Вінниця так і на Немирівському скіфському городищі об`єкти ленд-арту. З фотоматеріалу буде сформована експозиція, яку презентуватимуть на виставках протягом 2016 року в містах України та за кордоном.

Організатори проекту – департамент культури Вінницької міської ради, департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної державної адміністрації, ВОГО «Лабораторія актуальної творчості», ВОГО «Ліга розвитку мистецтв». Партнери проекту: Асоціація галерей України, Генеральне консульство Республіки Польща у Вінниці, РЦСМ «Арт-Шик», Вінницьке обласне відділення Спілки архітекторів України.



Переглядів: 2950
Поширень: 0