Міжнародний зимовий Фестиваль мистецтва довкілля «Міфогенез», який щорічно проводився з 2006 року, цьогоріч відбудеться вже в одинадцятий раз з 19 по 21 лютого. До участі в цьогорічному проекті відібрано більше 30 молодих художників з Києва, Харкова, Львова, Вінниці та Республіки Польща.

Організатори: Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної державної адміністрації, ВОГО «Лабораторія актуальної творчості», Департамент культури Вінницької міської Ради, ВОГО «Ліга розвитку мистецтв». Партнери проекту: Асоціація артгалерей України, Генеральне консульство Республіки Польща у Вінниці, РЦСМ «Арт-Шик», Вінницьке обласне відділення Спілки архітекторів України.

Головна концепція проекту залишається незмінною – «Міфогенез», як визначення створення, продукування новітнього міфу є назвою проекту, який визначає його тематику. Створені учасниками, в контексті загальної назви проекту об'єкти land-art візуалізують відчуття сучасності через художній образ. Результатом є виникнення дискурсивного поля між глядачем і створеним художниками новим міфологічним простором.

«Міфогенез», із снігом чи без

Особливість land-art, як напрямку і форми сучасного мистецтва, в інтимності самого творчого процесу. Художники взаємодіють з середовищем не публічно, до глядача проекти land-art доходять практично лише у вигляді виставок, складених з фото і відео документації, як результату. Учасники цьогорічного проекту за три дні створять, як на території м. Вінниця так і на Немирівському скіфському городищі об`єкти ленд-арту. Пізніше з фото-матеріалу буде сформована експозиція для презентації засобом виставок протягом 2016 року в містах України та за кордоном.

«Міфогенез», із снігом чи без

Презентують цьогорічний фест та його учасників 19 лютого у РЦСМ «Арт-Шик». У той же день о 19.30 художники творитимуть «Парк ленд-арту» в центральному парку ім. Горького. А 20 та 21 лютого митці їдуть творити на немирівське скіфське городище, на знамениті Скіфські вали – традиційне місце творчості зимових ленд-артистів. Результатом двох денів творчості стануть фото та відео матеріали, що будуть відібрані для створення художнього каталогу та експозиційного блоку проекту для подальшої презентації.



Переглядів: 2857
Поширень: 0