З 19 до 25 лютого у вінницькому кінотеатрі «Родина» (вул. Козицького, 47) щовечора о 20.00 демонструватимуться новинки французького кінематографу. Всього вінничани побачать чотири французькі фільми: дві мелодрами, комедію та мелодраматичний трилер. Квитки у касі кінотеатру.

«Вечори французького кіно» – це щорічний фестиваль найгучніших французьких кінопрем'єр року. Колекцію нових і найкращих французьких фільмів представляють українським глядачам компанія «Артхаус Трафік» і Французький Інститут в Україні. У 2016 році «Вечори французького кіно» відбудуться уже 11-й раз. У програмі – тріумфатор Каннського кінофестивалю, режисерський дебют Луї Гарреля, нові акторські роботи Венсана Касселя та Дайан Крюгер. Фестиваль відкриється у Вінниці 19 лютого, а до цього французькі фільми переглянули жителі дев’яти міст України.

Передвесняна кіно-подія року: Вечори французького кіно у «Родині»Розклад показів такий: 19 та 23 лютого – «Меріленд» (Франція, Бельгія, 101 хв., мелодрама, трилер); 20 та 24 лютого – «Діпан» (Франція, 109 хв., мелодрама); 21 та 25 лютого – «Мій король» (Франція, 130 хв., мелодрама); 22 лютого – «Ні хвилини спокою» (Франція, 79 хв., комедія).

Мелодраматичний трилер «Меріленд» (Номінація на премію програми «Особливий погляд» Канського кінофестивалю, 2015) розповідає про ветерана війни в Афганістані Вінсента, якого мучать спогади. Йому доручено бути охоронцем Джессі, дружини великого ліванського бізнесмена, у його ж маєтку Меріленд. Вінсента непереборно тягне до жінки, яку він повинен захищати, і разом із цим мучать страхи і галюцинації. Незважаючи на видимий спокій, що панує в Меріленді, Вінсент помічає зовнішню загрозу.

Передвесняна кіно-подія року: Вечори французького кіно у «Родині»Мелодрама «Діпан» (Золота пальмова гілка Канського кінофестивалю, 2016) - це розповідь про бойовика «Тамільських тигрів», який тікає зі Шрі-Ланки після завершення громадянської війни. Задля отримання притулку у Франції він видає незнайому жінку з дитиною за свою сім'ю. Троє втікачів оселяються у передмісті Парижа і поступово зближуються, особливо перед лицем жорстокості іммігрантських кварталів…

«Мій король» - мелодрама з Венсаном Касселем у головній ролі. Тоні опиняється у центрі реабілітації після падіння з лиж. Вона потрапляє у повну залежність від медичного персоналу та знеболювального, і їй згадується інша залежність - від людини, яку вона колись любила. Чому вона і Джорджіо обрали один одного, що в ньому було Передвесняна кіно-подія року: Вечори французького кіно у «Родині»особливого, і чому вона повністю віддалася цій задушливій і руйнівній пристрасті?Для Тоні починається довгий і важкий процес реабілітації, як фізичної, так і духовної, у якій робота з тілом, можливо, дозволить звільнити дух…

Показом французької комедії «А ні хвилини спокою» 22 лютого завершиться фестиваль. У дантиста Мішеля Лепру - вихідний. Тому він вирішив неспішно прогулятися блошиним ринком, радіючи життю. Але, знайшовши древній (1958 року випуску) вініловий диск з концертом кларнетиста Нілу Юара, Мішель помчав додому, щоб терміново послухати улюбленого музиканта. Але! Весь світ наче змовився позбавити лікаря-меломана щастя. Дружина зажадала серйозної розмови «про нас». У коханці заговорила совість, і вона вирішила в усьому зізнатися дружині Мішеля.

Роботяги-іммігранти влаштували в квартирі потоп. Дорослий син в боротьбі з буржуазними устроями привів на постій численну філіппінську родину. А Мішелю в цьому бедламі потрібно знайти годину, всього лише годину, щоб послухати улюбленого музиканта…



Переглядів: 2844
Поширень: 0