10 березня о 14.00 у вестибюлі Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К. А. Тімірязєва (вул. Соборна, 73, І поверх) відбудеться літературно-мистецьке свято «Думи Кобзаря живуть між нами».

9 березня 2016 року Україна відзначає 202-гу річницю від дня народження видатного українського поета Тараса Григоровича Шевченка. З 47 років свого життя (1814–1861) Тарас Шевченко 24 роки був у кріпацтві, 10 років – на засланні, а решту життя – під наглядом жандармів. Вагу Великого Кобзаря для України неможливо переоцінити. В історичному розвитку України Тарас Шевченко – явище незвичайне за своєю обдарованістю, місцем в літературі, мистецтві, культурі. Походженням, становищем та популярністю видатний син українського народу Тарас Шевченко – виняткова постать також і у світовій літературі, культурі, мистецтві. Творчість Шевченка – багатогранна, як і його талант. Він був різнобічно обдарованим митцем – і глибоким ліриком, і творцем епічних поем, і видатним драматургом. Літературна спадщина Тараса Шевченка, центральну роль в якій відіграє збірка поетичних творів «Кобзар», по праву вважається основою української літератури. «Заповіт» Великого Кобзаря перекладено більш ніж 100 мовами світу.

У Тімірязівці відбудеться літературно-мистецьке свято до річниці від дня народження Т. Г. Шевченка

У Вінницькій обласній науковій бібліотеці ім. К.А. Тімірязєва проведення Шевченківських днів стало доброю традицією. Фахівцями книгозбірні до цьогорічного заходу були підготовлені книжково-ілюстративна виставка «Тарас Шевченко: поет, художник, мислитель» (відділ документів із гуманітарних, технічних та природничих наук) та перегляд публікацій «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття» (сектор газетної періодики).

У програмі вечору виступи представників обласної та міської влади, управління культури і мистецтв облдержадміністрації, директора ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва та письменників Вінниччини (Сторожук В.П., Яковенко Т.В., Вітенко О.А.). Також під час свята звучатиме декламація віршів Т. Г. Шевченка у виконанні учасників Театру книги «Прочитання» ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва та студентів театрального відділу Вінницького училища культури і мистецтв ім. М.Д. Леонтовича; музичні твори на слова Тараса Шевченка виконають ансамбль бандуристів (керівник Москаленко А.В.) та фольклорний гурт «Мокоша» (керівник Васюк Ю.А.) Вінницького училища культури і мистецтв ім. М.Д. Леонтовича; переглядатимуть уривки відеофільму «Тарас Шевченко «Заповіт».



Переглядів: 3791
Поширень: 0